:


  За І квартал 2015 року на облік спостережною комісією взято 12 осіб, з них: умовно-достроково звільнених – 10 осіб, по відбуттю терміну покарання – 2 особи.
  З категорій осіб, які стали на облік з урахуванням попередніх років знято з обліку 4 особи.
  З урахуванням попередніх років залишилось на обліку 79 осіб. 
  Таким чином, протягом І кварталу 2015 року робота спостережної комісії проводилась з 83 особами (4 знятих з обліку та 79 - з якими продовжується робота).
  Основними завданнями спостережної комісії є організація громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених осіб, звільнених від відбування покарання, організація виховної роботи з особами: умовно-достроково звільненими від відбування покарання та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання, надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання. Спостережна комісія при Пологівській райдержадміністрації має печатку, яка зберігається в сейфі (відповідно до вимог нормативних документів).
  Членами комісії налагоджено взаємозв'язок з кримінально-виконавчою інспекцією, РВ ГУМВС України в Запорізькій області, громадськими, релігійними організаціями, районним центром зайнятості, управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації.
  Начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники закладів охорони здоров'я, Пологівського РВ ГУ МВС України в Запорізькій області, районного центру зайнятості, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, територіального центру з надання соціальних послуг населенню є доповідачами на засіданнях комісії. На засідання запрошуються представники Пологівської кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Запорізькій області, районного управління юстиції Запорізької області, районного сектору управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області. В ході роботи з неповнолітніми, які стоять на обліку в Пологівському міжрайонному відділі кримінально-виконавчої інспекції, з неповнолітніми, засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, спеціалістами Пологівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з працівниками Пологівського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції проводяться тренінги, лекції, бесіди.
  Засідання спостережної комісії проводяться щомісячно. За І квартал 2015 року проведено 3 засідання.  
На засіданні розглядались питання: про співпрацю з фтизіатричною службою району, з районною благодійною організацією «Любов ближнього», з районною організацією Товариство Червоного Хреста, про роботу з неповнолітніми, які звільнились з місць позбавлення волі та з неповнолітніми, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, про працевлаштування осіб, про залучення до волонтерської діяльності, про здійснення контролю за поведінкою умовно-достроково звільнених осіб протягом не відбутої частини покарання та інші.
  Активно проводиться висвітлення діяльності комісії у засобах масової інформації за І квартал 2015 року - у березні інформація про роботу спостережної комісії розміщена на сайті Пологівської райдержадміністрації, здійснено 1 виступ на місцевому радіо, а саме: 18.03.2015.
  В райдержадміністрації розроблено план заходів співпраці з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення соціального захисту бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, в осінньо-зимовий період на 2014-2015 років, у складних погодних умовах та під час надзвичайних ситуацій.
  Службою обліку бездомних громадян при територіальному центрі соціального обслуговування постійно проводиться робота з відповідною категорією. У І кварталі 2015 року звернулось 13 осіб, яким було надано інформаційно-консультативні послуги щодо реєстрації, отримання паспорту, гуманітарної та грошової допомоги.
За І квартал 2015 року за юридичною адресою служби обліку бездомних громадян зареєстровано 15 осіб, відновлено паспорт одній особі, гуманітарна допомога надана 6 особам.
  Виплачена грошова допомога з районної програми 2 громадянам у сумі 400 грн.  
  Спостережна комісія спільно з територіальним центром співпрацює з центром реінтеграції осіб під патронатом Пологівської районної благодійної організації «Любов ближнього» щодо можливості створення умов для поселення осіб звільнених з місць позбавлення волі.
  Представники організації є активними волонтерами. Спільно з ними організовано гаряче харчування в осінньо-зимовий період. 
  За рахунок обласної програми соціального захисту бездомних громадян, осіб звільнених з місць позбавлення волі та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах проводилось харчування на суму 8184,00 грн. За звітний період надано 32 обіди, які відвідували в середньому 22 особи. Загальна кількість виданих порцій – 672.
   На осінньо-зимовий період було забезпечено наявність ліжко-місць для бездомних та осіб, звільнених з місць позбавлення волі при КУ Пологівська ЦРЛ.
  Спільно з районною організацією Товариства Червоного Хреста України був створений резерв антибактеріальних препаратів, симптоматичних засобів, інфузійних розчинів та інших медикаментів. 
  В районному центрі зайнятості станом на 01.01.2015 перебувала на обліку 1 особа, яка звільнилась з місць позбавлення волі. Протягом кварталу зареєстровано 3 громадянина цієї категорії.

   На семінарі для міського, сільських голів та секретарів виконкомів сільських рад 13.03.2015 було заслухано питання про звіт спостережної комісії за 2014 рік. 
   Спостережною комісією спільно з Пологівською ЦРЛ, центром первинної медико-санітарної допомоги проводилася робота з питання профілактики і протидії з туберкульозу. Для огляду фтизіатром звернулось 3 особи. Із звітної категорії на облік взято 3 особи, проходили лікування 3 особи.

   Особи, які знаходяться на обліку спостережної комісії при райдержадміністрації, залучались до проведення патріотичного конкурсу «Спадщина».