:
   Двадцять другого січня з нагоди відзначення 94-ої річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки спільна молитва за Україну хай  об’єднає православних! 
   Саме двадцять другого сiчня 1919-го року воєдино злилися століттями відiрванi одна від однієї частини Єдиної України.   Здiйснилися вiковiчнi мрiї, якими жили i за якi вмирали кращi сини України, – мрії про єдину, незалежну Українську Республіку.      
  Нині, після понад двох десятків років Незалежності України, проблема її соборності є не менш актуальною. Наші співвітчизники завжди були і є наполегливими у прагненні до Всеукраїнської єдності.
   У дні, коли наша держава та її громадяни переживають найважливіші випробування, звертаємось до релігійних громад Пологівського району з проханням провести вранці 22 січня 2016 року молебні за  Соборну Україну, за мир для нашої великої єдиної родини України, за пологівців, котрі самовіддано боронять нашу Батьківщину у зоні проведення антитерористичної операції.

                               Запрошуємо всіх свідомих громадян незалежно від політичних поглядів, приналежності до       тієї чи іншої конфесії або віри приєднатись до спільної молитви. 


  Нехай це спільне молитовне прохання про вільну і соборну Україну, про мир і краще майбутнє буде почуте Господом!