:

  Зустріч за круглим столом 

 В Пологівському професійному ліцеї відбулася зустріч за круглим столом «Майдан-Дебальцеве». На зустріч до учнів професійного ліцею завітали: заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень, демобілізовані учасники бойових дій Хоменко Юрій та Кий Дмитро, голова Пологівської РО ТХЧУ Наталія Плетінь, представники волонтерської організації Токмацького району ГО «Тарійські Скіфи».

    Ірина Півень розповіла про  Майдан 2014 року. Це  був тяжкий для України рік, який забрав багатьох Героїв — справжніх українських Героїв. Але їх життя були віддані не марно: вони  стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну.  Їх  назвали «Небесною Сотнею» тому, що вони загинули  за правду, свободу,  незалежність  своєї держави  і  ціною жертовності  показали, що наш український дух  є незламним, а народ  – нескореним. Ми змінилися самі і змінили країну. Серед Героїв Майдану є й наш земляк Горошишин Максим, який народився в селі Басань Пологівського району, а загинув 20 лютого 2014 року в м.Києві на Майдані.
   Жахливі сторінки історії  України пов’язані з лютим 2015 року – Дебальцеве.   Про це  ми можемо прочитати в книзі «Вклоняємось доземно українському солдату». Учням було презентовано книгу, видану Міністерством оборони України про військовослужбовців та невигадані історії бойових дій на сході України.  Живими свідками цих історій є наші земляки - учасники АТО.

  

   Із захопленням учні слухали демобілізованих Юрія та Дмитра, котрі розповідали про свої  військові будні. Саме ці хлопці пам’ятають страшні події  у Дебальцево. 
   На знак вдячності  за підтримку ЗСУ Пологівському ліцею було передано прапор, з підписами військових з зони АТО та експонати для «Алеї Слави» в ліцеї. 

           

    Згадали хвилиною мовчання тих хто загинув захищаючи Україну. 
    Організатор заходу відділ молоді та спорту райдержадміністрації.
 
За інформацією відділу молоді та спорту
райдержадміністрації