:

  Зустріч у Пологівському краєзнавчому музеї 
 
   22.07.2015 з мето вивчення стану впровадження «Концепції щодо створення музейних експозицій з історії України та Запорізького краю» у Пологівський районний краєзнавчий музей завітали гості з м. Запоріжжя: Зубченко Олександр Сергійович - начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Запорізької облдержадміністрації, Заболотна Наталія Олександрівна - голова громадської ради при Запорізької облдержадміністрації, Зайцев В’ячеслав Олексійович - голова обласної консультативної ради учасників антитерористичної операції при Запорізькій облдержадміністрації, Ярошенко Олена Віталіївна - представник громадського волонтерського комітету при Запорізької облдержадміністрації. Гостей супроводжувала заступник голови райдержадміністрації Півень І.Г.
   Науковий співробітник музею Харченко Олена провела змістовну екскурсію і розповіла про історію Пологівського краю, ознайомила присутніх з новітніми формами роботи, які впроваджуються в музеї, із заходами патріотичного виховання, співпрацею з громадськими організаціями «Пологівська Самооборона», «Волонтерський рух Пологівщини» та волонтерами в поповненні експозиції «Квітуча України та Україна в біді» предметами з зони проведення АТО. Співробітниками музею продовжується збір фото- і відеоматеріалів з зони проведення АТО, які передаються в музей учасниками бойових дій. Гостей вразили експонати контрастної виставки. Присутні мали змогу побачити чудові вироби подружжя Нагурних та потримати в руках предмети, зібрані в гарячих точках проведення Антитерористичної операції. 
   Присутніми було відмічено наявність в музеї зброї років ІІ Світової війни і забезпечення закладу охоронною сигналізацією, що для районних музеїв – рідкість. Зубченко О.С. пообіцяв передати для зали історії Пологівського краю ХХ століття інформаційні матеріали.
   Діденко М.В., начальник відділу культури і туризму Пологівської райдержадміністрації, подякувала за візит і наголосила на користі співпраці з працівниками культури Пологівського району.
   За підсумками зустрічі заплановані заходи співпраці також і з запорізькими волонтерами.

 

За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації