:

«Життя в світі в якому є СНІД»


На сьогодні ВІЛ-інфекція поширена по країнам усіх континентів і її поширення в світі носить назву пандемії ВІЛ/СНІДу, а в Україні розвивається епідемія ВІЛ/СНІДу. В країні зареєстровано понад 170 тис. ВІЛ-інфікованих, але за підрахунками експертів про свій ВІЛ-статус знає лише третина інфікованих; загальна кількість людей, які живуть з ВІЛ в Україні, сягає 377 600 осіб.

У рамках Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, в п’ятницю, 1 грудня, фахівцями із соціальної роботи Пологівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ( далі - Пологівського РЦСССДМ) спільно з соціальним педагогом Пологівського колегіуму №1, було проведено бесіду з елементами тренінгу «Життя в світі в якому є ВІЛ » для учнів 8 класів, та перегляд соціального фільму «Що таке ВІЛ та СНІД» для учнів 9 класів.

Метою заходу було: проведення роз'яснювальної роботи щодо небезпеки ВІЛ/СНІДу, способів його передачі, заходів, які допомагають уникнути хвороби та знайти порозуміння з ВІЛ-інфікованими людьми.

Окрім того, фахівцями із соціальної роботи спільно з волонтерами Пологівського РЦСССДМ, за підтримки відділу освіти, молоді та спорту Пологівської РДА, було проведено вуличну акцію «Захисти себе від ВІЛ. Кохай відповідально»

Метою акції було привернення уваги населення до теми ВІЛ/СНІДу в Україні, підвищення рівня поінформованості щодо цієї проблеми. Також під час акції можна було отримати доступну інформацію про ВІЛ/СНІД, репродуктивне здоров’я, культуру та безпеку статевих відносин.

ПРЦСССДМ