:


   24.03.2015 у приміщенні центральної районної бібліотеки проведено засідання Ради з питань розвитку культури Пологівського району при райдержадміністрації. 
   Голова Ради – заступник голови райдержадміністрації Півень І.Г., заступник голови Ради – начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Діденко М.В. та 14 членів Ради – керівників клубних, музейних та бібліотечних закладів культури району.
У порядку денному розглядалися такі питання:
   «Про підсумки діяльності галузі культури за 2014 рік та пріоритети розвитку в 2015 році. Про звітні концерти клубних закладів культури: аналіз, рекомендації».
   «Про вжиті заходи щодо сприяння вступу до вищих навчальних закладів культури працівників закладів культури, випускників загальноосвітніх закладів освіти з числа мешканців сільської місцевості».
   «Про рейтингові показники діяльності закладів культури в 2014 році».
   «Про національні меншини та релігійні організації, зареєстровані у Пологівському районі».
    За результатами засідання були прийняті такі рішення:
   1. Колісник С.П., директору Пологівського районного організаційно-методичного центру, Савічевій Т.І., директору Пологівської районної центральної бібліотеки, на семінарах довести до відома керівників установ культури інформацію «Про підсумки діяльності галузі культури за 2014 рік та пріоритети розвитку в 2015 році».  
   2. Рекомендувати працівникам культури району проводити активну профорієнтаційну роз’яснювальну роботу серед працівників культури, учасників художньої самодіяльності та учнів старших класів шкіл району з метою популяризації професій галузі культури.
   3. Колісник С.П., директору Пологівського районного організаційно-методичного центру, Савічевій Т.І., директору Пологівської районної центральної бібліотеки підготувати і подати до відділу культури і туризму в строк до 01.05.2015 інформацію про кадрове забезпечення закладів культури міської та сільської місцевостей за формою.
   4. Відділу культури і туризму райдержадміністрації підготувати листи на сільради щодо ознайомлення з рейтинговими показниками діяльності закладів культури та заохочення працівників культури.
   5. Колісник С.П., директору Пологівського районного організаційно-методичного центру, до 15.04.2015 підготувати і подати до відділу культури і туризму пропозиції щодо фінансової підтримки участі у конкурсах колективів Новоселівського, Тарасівського, Григорівського сільських закладів культури, як лідерів за результатами роботи в 2014 році.
   6. Колісник С.П., директору Пологівського районного організаційно-методичного центру, розробити графік звітних концертів закладів культури клубного типу на 2015 рік і подати на затвердження до відділу культури і туризму до 15.04.2015.
   7. Прийняти інформацію про національні меншини та релігійні організації, зареєстровані в Пологівському районі, до відома.
   8. Савічевій Т.І., директору Пологівської центральної районної бібліотеки, розробити план оформлення книжкових виставок в бібліотечних закладах та започаткувати роботу пересувних книжкових виставок з питань профілактики національної нетерпимості та расової дискримінації, конфліктів на грунті релігійних уподобань.
   9. Керівникам закладів культури клубного типу залучати до занять в художній самодіяльності представників різних національностей, вести облік таких осіб і інформувати районний організаційно-методичний центр щороку до 01.04 для подання узагальненої інформації до відділу культури і туризму за формою.

 

За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації