:
  

 Засідання Ради з питань розвитку культури Пологівського району

 22.03.2016 під головування заступника голови Ради з питань розвитку культури при Пологівській райдержадміністрації, начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації  М.Діденко проведено перше в цьому році засідання, на якому боло розглянуто 6 питань :
1. Про підсумки діяльності галузі культури за 
2015 рік та пріоритети розвитку в 2016 році. Про звітні концерти клубних закладів культури: аналіз, рекомендації. 
2. Про вжиті заходи щодо сприяння  вступу до вищих навчальних закладів культури працівників закладів культури, випускників загальноосвітніх  закладів освіти з  числа мешканців сільської місцевості. 
3. Про рейтингові показники діяльності закладів культури в 2015 році.
4. Про охорону нематеріальної культурної спадщини в Україні: місцевий рівень.
5. Про проведення районного огляду колективів художньої самодіяльності закладів культури клубного типу та майстрів народного мистецтва, присвячений 20-ій річниці  Конституції України та 25-ій річниці Незалежності України і участь у обласному огляді.
6.Про вимоги Закону України «Про засади запобігання корупції».
 
    Членами Ради прийняті рішення:
1. Колісник С.П., директору Пологівського районного організаційно-методичного центру, Савічевій Т.І., директору Пологівської районної центральної бібліотеки, довести до відома керівників установ культури інформацію «Про підсумки діяльності галузі культури за 2015 рік та пріоритети розвитку в 2016 році».  
2. Рекомендувати працівникам  культури району проводити активну профорієнтаційну роз’яснювальну роботу серед працівників культури, учасників художньої самодіяльності та учнівської молоді району з метою популяризації професій галузі культури.
3. Відділу культури і туризму райдержадміністрації підготувати листи на сільради щодо ознайомлення з рейтинговими показниками діяльності закладів культури та  заохочення працівників культури.
4. Колісник С.П., директору Пологівського районного організаційно-методичного центру, до 15.04.2016 подати до відділу культури і туризму пропозиції щодо фінансової підтримки автоперевезення для участі у конкурсах колективів Григорівського, Новоселівського, Вербівського, Пологівського сільських закладів культури, як лідерів за результатами роботи в 2015 році, за рахунок Програми розвитку культури Пологівського району на 2016 рік.
5. Колісник С.П., директору Пологівського районного організаційно-методичного центру, розробити графік звітних концертів закладів культури клубного типу на 2016 рік і подати на затвердження до відділу культури і туризму до 01.04.2016.
6. Членам Ради прийняти інформацію про охорону нематеріальної культурної спадщини в Україні на місцевому рівні до відома.
7. Колісник В.П., директору Пологівського РОМЦ, організувати роботу по створенню районного реєстру об’єктів нематеріальної культурної спадщини.З метою активізації роботи підготувати статтю в ЗМІ до 01.05.2016.
8.Відділу культури і туризму підготувати лист Пологівській міській раді про сприяння в проведенні районного огляду художньої самодіяльності в вересні 2016.
9.Колісник С.П., директору РОМЦ, забезпечити підбір номерів для проведення районного огляду художньої самодіяльності до 15.08.2016 та організацію його проведення.
10.Черненко В.А., директору Пологівського РБК, забезпечити підготовку сценарію, ведучих заходу, роботу звукорежисера.
11.Заворочаю О.П., в. о. директора КБК «Гірник», рекомендувати забезпечити озвучення районного огляду художньої самодіяльності створення умов для його проведення на базі КБК «Гірник».
12. Керівникам комунальних закладів культури, що входять до сфери управління відділу культури і туризму Пологівської райдержадміністрації , неухильно дотримуватись в роботі вимог Законів України «Про засади запобігання і протидії корупції», «Про запобігання корупції», провести роз’яснювальну роботу з підлеглими стосовно основних вимог вказаних законів.

                         

 
За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації