:

   30.03.2015 року заступник голови райдержадміністрації, голова Координаційної ради І.Півень провела перше засідання в 2015 році за участю головних лікарів КУ Пологівська ЦРЛ, КУ «Пологівський центр ПМСД», спеціаліста відділу освіти райдержадміністрації, медичних працівників Пологівської ЦРЛ, директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представників РВ ГУМВС України в Запорізькій області, районної організації Товариства Червоного Хреста, директора КУ «Територіальний центр соціального обслуговування».
    На порядку денному розглядалися такі питання: «Профілактика протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів в навчальних закладах», «Про підсумки роботи виконання заходів районних Програм профілактики ВІЛ-інфекції, наркоманії, туберкульозу за 2014 рік», «Про роботу КІЗ кабінету та кабінету Довіра КУ Пологівська ЦРЛ», «Про проведені заходи до Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом». 
   Головним спеціалістом відділу освіти зазначено, що в навчальних закладах налагоджено систему профілактичної роботи, спрямованої на протидію незаконному обігу наркотичних та психотропних речовин. Важливе значення для профілактики виникнення залежної поведінки у учнів має зайнятість учнів у позаурочний час. Гуртковою роботою в навчальних та позашкільних закладах охоплено 79% учнів шкіл. Особлива увага звертається на залучення до гурткової роботи дітей, які потребують підвищеної педагогічної уваги. Профілактична робота в навчальних закладах проводиться у тісній співпраці заступників директора з виховної роботи, педагогів-організаторів, класних керівників, фахівців психологічної служби. В навчальних закладах в цьому напрямку проводяться заходи з використанням різних форм та методів роботи.
   Заступником головного лікаря КУ «Пологівський ЦПМСД» зазначено, що на обліку в КІЗ КУ Пологівська ЦРЛ з діагнозом ВІЛ - інфекція\СНІД знаходиться 38 осіб, з них 5 в стадії СНІД: 2 дитини, народжені ВІЛ-інфікованими матерями, у яких діагноз в стадії підтвердження та 3 дитини, у яких підтверджено ВІЛ-інфекцію, є інвалідами дитинства, 21 пацієнт отримують лікування в КУ «Центр СНІД» ЗОР.  
В рамках Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз спеціалістами Пологівського РЦСССДМ організовано та проведено протягом березня 2015 року бесіди на тему «Туберкульоз. Захворіти може кожен» в гуртожитку Пологівського ліцею, серед осіб, які звільнились з місць позбавлення волі на території МВКВІ та в пологовому відділенні КУ Пологівська ЦРЛ. Лікарем - епідеміологом проведено зустріч 25.03.2015 в відділенні соціально-побутової адаптації КУ «Територіальний центр соціального обслуговування» з людьми похилого віку та з обмеженими можливостями на тему «Туберкульоз, стадія протікання, лікування». Членами організації Товариства Червоного Хреста організовано бесіди у загальноосвітніх закладах та районній бібліотеці, а також секретарем Координаційної ради з питань протидії соціальним хворобам підготовлено статтю в засобах масової інформації до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом та виступ на місцевому радіомовленні.
    За результатами засідання було вирішено: продовжити інформаційно-просвітницьку роботу з питань пропаганди здорового способу життя серед молоді району; прийняти інформацію про профілактику протидії незаконному обігу наркотичних засобів в навчальних закладах до відома; забезпечити фінансування на 2015 рік в повному обсязі заходів районної Програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, венеричних захворювань, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД, венеричні захворювання в Пологівському районі на 2015-2020 роки, затвердженої рішенням районної ради від 15.08.2014 № 8, також функціонування кабінету «Довіра» згідно з чинним законодавством.


За інформацією головного спеціаліста з охорони здоров’я відділу з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації