:
    Легалізація заробітної плати не втрачає актуальності. Виплата заробітної плати у «конверті» обкрадає людей і державу, послаблює соціальний захист працівників.
  Питання виплати офіційної, прозорої зарплати сьогодні дуже актуальне. Адже більшість працівників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати офіційну (часто мінімальну) та неофіційну (значно вище мінімальної) зарплатню.
    З великою кількістю працівників роботодавці взагалі не укладають трудові угоди з метою мінімізації витрат та отримання максимального прибутку.
   Від несплати податків, внесків з тіньових доходів країна втрачає мільярди гривень доходів до державного бюджету, Пенсійного та інших соціальних фондів, а працівники залишаються без відповідного соціального захисту та належного в майбутньому пенсійного забезпечення.
  Слід зауважити, що порушення законодавства в сфері пенсійного забезпечення тягнуть за собою такі негативні наслідки, як соціальна незахищеність найманого працівника, а саме вiдсутнiсть трудового стажу, відпустки, неможливість скористатися лікарняними під час хвороби та інше.
  Сьогодні молодь мусить сама вирішувати, що для неї є найголовнішим – жити одним днем чи мати впевненість у завтрашньому дні та отримувати певні соцiальнi гарантії.
    Не будьте байдужі до себе, не позбавляйте себе соціальних гарантій та забезпеченої старості!

    За інформацією Пологівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області