:
 

 Зараз  найпоширеніша тема – це грип

 

  В районі підйом захворюваності розпочався з 21.01.2016 року, коли показник захворюваності склав – 110,0  на 10 тис. населення та на 80,3% перевищив пороговий рівень.
   Всього з початку епідсезону в районі зареєстровано 3684 випадків  ГРВІ. З 28.01.2016 по 05.02.2016 в районі на ГРВІ захворіло 203 школярів та 59 дітей дошкільного віку. 
  За період епідспостереження в районі зареєстровано 1 випадок грипу.  Серед захворілих на ГРВІ та грип  летальних  випадків не було. 
Грип та гострі респіраторні вірусні інфекції легко передаються повітряно - крапельним та контактно-побутовим шляхом, характеризуються високою контагіозністю, осередковістю в організованих колективах та стійкістю в навколишньому середовищі,  вираженою сезонністю (осінньо-зимовий період).
  Існує реальна загроза тому, що рівень захворюваності буде рости. Поки що епідеміологи спільно з медиками та фахівцями відділу освіти та міської ради проводять моніторинг ситуації із захворюванням у загальноосвітніх навчальних та дошкільних закладах. 

   Незважаючи на те, що і садочки, і школи працюють, обмежувальні заходи в районі введені. У лікарні обмежені відвідини пацієнтів, серед медперсоналу введений масочний режим. У школах та дитсадках скасовані масові заходи. Моніторинг триває.

   Щоб зменшити розповсюдження і захворюваність на грип, серед дорослого населення медична маска - дуже корисний винахід. Її основне призначення - запобігти потраплянню крапель мокротиння від хворої людини в повітря і на здорового співрозмовника. Коли людина чхає, кашляє і просто говорить, вірус виділяється в навколишній простір. Якщо при цьому людина з симптомами грипу в масці, то вона значно менше виділяє вірусів у повітря. Таким чином, ризик захворіти на грип у оточуючих його людей стає у сотні разів нижче.

За інформацією головного спеціаліста відділу з 
питань цивільного захисту населення 
райдержадміністрації