:
    

 Вітання військовослужбовців  з Днем незалежності України 

 Напередодні Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України  пологівці привітали чотири військові частини, що сьогодні захищають цілісність та суверенітет нашої держави. Різні  за специфікою служби військові частини: підрозділ спеціального призначення  «Азов», національна гвардія в/ч 3029, морські піхотинці в/ч 501та 36 ОБМП, об’єднує одна мета – мир в Україні: 
   Більше сотні прапорців та десять прапорів подарували військовим пологівці, передали в кожну з частин, домашню випічку,  овочі та фрукти.

                                  

   Азовці спостерігали за кожним рухом тих, хто до них завітав з гостинцями,  адже волонтерів вони бачили лише на початку війни, в спекотному 2014 році. Недовіра в очах зникла лише під час вітального концерту та особистого спілкування між військовими і пологівцями.  Оскільки добровольчий батальон «Азов» приєднався  до Національної гвардії, то й зустріч відбувалась в дружній атмосфері з двома військовими частинами разом.

                                                 
   Морські піхотинці 501 батальйону розквартировані поблизу місця дислокації «Азова»  проводили навчання, що  унеможливило їх присутність на концертній програмі, але вітання, прапорці та смачний привіт від Пологівщини ми передали тими хто знаходився на місці розміщення частини.
  До 36 ОБМП ми завітали уже надвечір, командування військової частини попередило, що  вдень тривають навчання. Втомлені, але радісно нас зустріли морські піхотинці. Багато хто з них саме у нас в Пологівському районі с.Івана-Франка прийняв клятву морського піхотинця.  Пологівців сприймали як добрих знайомих та гарних друзів, запитували про  зміни в районі, розповідали про себе. Є навіть ті, хто сприймає Пологи як другу домівку і з нетерпінням чекає на повернення.

                                                
Чарівний амфітеатр  з ящиків для зброї, та сцена вимощена з піддонів, вмістив майже триста бажаючих  відчути подих мирної України. 

Мелодії Океану Ельзи пронизували клуби пилу після військових навчань, дружній сміх лунав змінивши гуркіт військової техніки, нескінчені аплодисменти змінили суворі накази офіцерів. Всі розуміли що настала ніч,  військовим вже завтра вранішній підйом та братися до зброї, а нас чекала дорога додому, та кожен з нас знаходив безліч причин щоб затриматись для того, щоб відчути що мирне життя  надійно захищають.

                                               

   Делегація від Пологівського району: Півень Ірина – заступник голови райдержадміністрації, Устименко Ангеліна – головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Устінцева Світлана – керівник благодійного фонду «Любов ближнього», Фролов Володимир – звукорежисер, Купріна Ліна – випускниця  Пологівської СРШ №2, Задорожня Ярослава –випускниця ЗОШ №4, Бідуха Юлія та Махоніна Дарина – учасниці Запорізького танцювального колективу «WakeUp», Аліна Сєлізньова, Тімошина Єва, Устінцева Елісабет - учні гімназії «Основа», Устименко Юрій – майбутній першокласник СРШ № 2.

    Передану допомогу надали службовці райдержадміністрації, управління Пенсійного фонду, управління соціального захисту, релігійна організація Міжнародний центр Євангелія, ГО «Пологівська самооборона» Коломоєць Олег та Людмила, фінансова підтримка – Топчієва Олександра, Півня Анатолія – директора «ТОВ БІО-АГРО», перевізник - Маньо Іван.  Райдержадміністрація щиро вдячна за підтримку та надану допомогу всім хто доклав зусиль в організації поїздки пологівців. Кожен з нас наближає таку жадану перемогу.

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації