:
 

  «Я – Громадянин!» -   квест-гра для учнівської молоді

      На  базі комунальної установи "Пологівська дитячо-юнацька спортивна школа" Пологівської райнної ради Запорізької області відбулася квест-гра для учнівської молоді «Я – Громадянин!».
Захід відбувся з метою патріотичного виховання молоді, формування готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку, формування у молоді активної громадянської, державницької позиції та почуття власної гідності, в рамках реалізації Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» та Всеукраїнського тижня права.
КЗ «Обласний центр патріотичного виховання молоді» ЗОР спільно із кафедрою менеджменту Запорізького національного технічного університету, за підтримки Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області, Запорізької обласної організації Товариства сприяння обороні України та Пологівської районної  організації Товариства Червоного Хреста у Запорізькій області провели квест-гру «Я-громадянин».
У заході взяло участь 6 команд: , понад 60 представників шкільної молоді 9-11 класів м.Пологи та команда Пологівського професійного ліцею. 
   Від влади всіх присутніх вітала заступник голови райдержадміністрації Півень І.Г.
Протягом гри команди  дізналися більше про державні установи, необхідні у громадському житті людини та дізналися про свої права та обов’язків. На конкурсних етапах учасників чекали цікаві завдання, які допоможуть навчитися практичним навичкам: складати різноманітні заяви, за допомогою он-лайн ресурсів, надавати долікарську допомогу, виготовляти патріотичну символіку та інше. Вихованці навчальних закладів продемонстрували свої таланти у творчих конкурсах та проявили кмітливість в інтелектуальних завданнях.
 




На етапі гри «Військовий комісаріат» - гравців зустрічали учасники бойових дій представники ГО «Ветерани АТО Пологівщини». Колишні  військові професійно пояснювали учасникам змагання  збірку автомату.

За результатами змагань призові місця розділилися наступним чином:
1 місце – Пологівська загальноосвітня школа № 4 (команда «Амазонки з  річки Конки»);
2 місце – Пологівська спеціалізована різнопрофільна школа № 2;
3 місце – Пологівський колегіум № 1.
Команди переможці відзначені  кубками, за участь всі команди нагороджені солодкими призами від організатору заходу  відділу молоді та спорту райдержадміністрації.

За інформацією відділу молоді та спорту райдержадміністрації