:

    В районі пройшли заходи з вшанування пам'яті жертв політичних репресій. Біля місця поховання жертв політичних репресій у с. І. Франка (Пологівська сільрада) за участю учасників АТО, учнівської молоді, членів сільської громади відбувся мітинг зі вшанування пам’яті жертв політичних репресій: зі словами болю й жалю за долями постраждалих в Україні внаслідок політичних репресій комуністичного режиму, привернення уваги до відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людяності до присутніх звернулися голова райдержадміністрації Артур Крупський, заступник голови райради Ігор Шевченко, сільський голова Марина Рубан. Пам’ять жертв політичних репресій також вшановано хвилиною мовчання, покладанням квітів до Пам’ятної дошки жертвам сталінських репресій 1937-1938 років. 
   За участю міського голови Юрія Коноваленка, представників міської ради, райдержадміністрації, жителів міста відбулося покладання квітів до пам'ятного знаку жертвам голодомору та політичних репресій, який знаходиться на території міста.
   В навчальних закладах району пройшли виховні години, уроки історії, засідання круглих столів, присвячені вшануванню пам'яті жертв політичних репресій. В закладах культури відбулися тематичні бесіди, організовано книжкові виставки "Без права на забуття". В районному краєзнавчому музеї відбулася презентація довідково-інформаційної теки "Вінок пам'яті і шани", проведено тематичні екскурсії.