:

  Всеукраїнський культурно-просвітницький фестиваль «З країни в Україну»
 
   26 вересня місто Пологи приймало Всеукраїнський культурно-просвітницький фестиваль дружби «З країни в Україну». 
   Ініціатором і керівником фестивалю є поет, музикант, громадський діяч, засновник гурту «Nesprosta» Денис Блощинський, засновник благодійного фонду «З країни в Україну» (Анастасія Лапаєва - координатор проекту). 
Програма складалася з двох відділень: денного і вечірнього.
   В рамках денного відділення в Пологівському районному краєзнавчому музеї науковцями з Київського та Полтавського музеїв проведено відеолекторії з архітектури та етнографії.


    На центральній площі міста майстринями з різних куточків України проведено майстер-класи з писанкарства, петриківського розпису та ін. На площі в цей час проводились рухливі ігри. В денній програмі працювала фотовиставка з краєвидами України.


   Під час роботи «Відкритої бібліотеки» мешканці міста мали можливість обміняти власну книгу на книгу, яка їх зацікавила в бібліотеці. Організаторами фестивалю до фондів центральної районної бібліотеки було передано 50 примірників художньої літератури.
   На центральному майданчику працював майстер-клас з народного танцю. З дітьми вивчалися рухи українських танців.
   Від організаторів дітям вручалися канцтовари та іграшки за участь і перемогу у змаганнях та іграх.



   Музиканти та співаки виступили з міні-концертом перед вихованцями Центру соціально-психологічної реабілітації для дітей, вручили дітям від фонду іграшки.
   Увечері кухарі зварили сбитень (напій зі свіжого лимону, меду, кориці та кореня імбиру) і пригощали усіх безкоштовно. 


   На встановленій сцені почалося вечірнє дійство. Керівник і ведучий фестивалю Денис Блощинський вручив Подяки за підтримку в проведенні заходу голові райдержадміністрації Артуру Крупському, голові районної ради Юрію Коноваленку, міському голові Віктору Корольову , які в свою чергу передали до музею благодійного фонду «З країни в Україну» сувенір з гербом Пологівського району та друковану продукцію з творами місцевих поетів та письменників, фотоматеріалами добрих справ пологівців.


   На світлодіодному екрані транслювалося усе, що відбувалося на сцені, було показано відеострічку про волонтерський рух Пологівщини, знятий студією «Вавілон 13».
   Спілкування ведучих з глядачем на теми українського коріння, народних традицій, подій, що відбуваються на Сході України, про мужність наших захисників, силу жінок і матерів, про дружбу, любов до близьких і до рідної землі не залишило жодного байдужого на площі.
   Перед пологівцями виступили група-дует «Flying Swan», етно-рок фундація «ТаРУТА» з Києва, гурт «Nesprosta», Кривоструй, VrodaRodu.
   Пісню В. Цоя «Мы ждём перемен!» співали усі разом. 


   Збірку дисків з записами цих рок-гуртів виграла Анастасія Царенко, яка проявила себе під час роботи майстер-класів з декоративно-прикладного мистецтва.
   На сцену були запрошені волонтери пологівщини Наталія і Ярослав Плетні, Марина Прокопенко та учні Пологівського професійного ліцею. Їм вручили Подяки за допомогу в монтуванні приладдя для роботи фестивалю.
   Зі сцени звучали слова подяки на адресу працівників РВ ГУМВС України в Запорізькі області, Пологівського центру медико-санітарної допомоги, КУП «Житло-Сервіс», Пологівського НВК, Пологівського організаційно-методичного центру культури, відділу освіти, відділу культури і туризму райдержадміністрації.
   О 22.00 усі заспівали Державний Гімн України. За теплий прийом і участь у фестивалі від артистів зі сцени звучали оплески на адресу глядачів.
   Пологівці вигукували «Браво» учасникам фестивалю!
   Ці люди роблять добру справу. Команда з обслуговуючого персоналу, техніків, майстрів, музикантів, артистів, науковців, кухарів, волонтерів, культорганізаторів працювала згуртовано, організовано, професійно. 
Мета фестивалю - допомогти наповнити міста України атмосферою духовності та підтримки, єдності та відчуттям українського духу не з примусу, а з доброї волі.
   Пологівців не треба агітувати. Ми за єдину Україну, Пологи – це Україна!
   А той день, насичений культурними подіями, з вдячністю до Фонду будемо згадувати і цінувати.

   Фестиваль відбувся завдяки наданому виконкомом міської ради дозволу на його проведення і завдяки відділу культури і туризму райдержадміністрації, відповідальному за проведення заходу в Пологівському районі.

 

За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації