:

       Вірний завжди!

                           Болить душа за нашу Україну,
                           Яка щодня хова своїх синів,
                           Вони стоять на варті Батьківщини,
                           Щоб захищати від лютих ворогів!

    28 жовтня напередодні другої річниці з дня загибелі Артема Корнєва, нашого земляка, сержанта морської  піхоти  Артема Корнєва, який віддав своє життя в зоні проведення АТО, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України, на скорботному місці, на місці його поховання, зібралися разом з рідними та друзями, представники органів місцевої влади-заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень, радник голови районної ради Михайло Малиш, міський голова Юрій Коноваленко,  військовослужбовці, представники громадської організації «Ветерани АТО Пологівщини», воїни-інтернаціоналісти, ветерани Збройних Сил України, культпрацівники, вчителі та учні гімназії «Основа», волонтери, учнівська молодь, жителі міста.
    Мітинг пам’яті розпочали запаленням свічки пам’яті. 
    Присутні згадали життєвий шлях героя.
   З дитинства Артем  мріяв  стати військовим. Під час навчання у школі  він був кращим спортсменом, завжди гідно представляв Пологівщину на різноманітних спортивних змаганнях, отримав кандидата в майстри спорту з бігу на довгі дистанції, захоплювався  пауерліфтингом і завоював титул чемпіона України. Згодом у Мелітопольському  професійному ліцеї залізничного транспорту здобув професію  помічника машиніста.
   Його знайомство з армією почалося у 2009 році із 169-ого навчально-тренувального центру підготовки військовослужбовців - контрактників у селищі  Десні. Там він пройшов тримісячну школу снайперів а потім потрапив у перший окремий батальйон морської піхоти у м.Феодосії. Три роки Артем прослужив снайпером у першій роті. За цей час заслужив авторитет і повагу серед товаришів по службі і командирів, а вже у 2011 році сам став командиром відділення. Пізніше служив  у  десантно-штурмовій роті.
   Артем  ніколи не боявся труднощів, а  девіз морських піхотинців – «Вірний завжди!» – вкарбувався глибоко в його душу, тому він завжди залишався вірним обранїй справі та  народу України. Під час окупації  Росією Криму Артем служив  у Феодосії.  Після анексії Криму  в морській піхоті України залишилось близько 200 осіб, серед яких  і наш  Артем. Він ніколи не сумнівався, що до кінця виконає  присягу, і залишиться вірним українському народу. У свої 23 роки Артем мав нагороди та медалі, серед яких орден «За службу» та медаль за перший рівень військової підготовки. Разом з іншими піхотинцями, які не зрадили Україні, він служив у місті Миколаєві, а з 16 вересня 2014 року був на передовій в зоні проведення антитерористичної операції на сході нашої держави. 
   Зі словами скорботи виступив міський голова Юрій Коноваленко.
   Ієрей української православної церкви при храмі на ім’я Успіння Божої Матері отець Єлисей провів панахиду за загиблим.
   Присутні вшанували  пам’ять Атрема Корнєва хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам’ятника Артему.

                                                                    

   Неможливо втамувати біль втрати,  але  нам під силу зробити все можливе, аби пам’ять про Героїв жила вічно. Молімось за наших захисників… 
   Артем назавжди залишиться  живим у пам’яті рідних, друзів та земляків, бо Герої не вмирають. Вічна слава Герою!                                                            Бажаємо  рідним  Артема  здоров’я  і низько вклоняємось батькам,  які  виховали мужнього воїна і великого патріота.
                         Горить свіча і пам’яті сльоза
                        Додолу з неї краплями стікає. 
                        Земля ридає, плачуть небеса –
                        Героїв Україна пам’ятає.

  За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації