:

 «ВІДВЕРТО ПРО ВІЛ/СНІД…»

В Україні триває розповсюдження епідемії ВІЛ/СНІДу, що передусім стосується молоді. При цьому динаміка інфікування свідчить, що ураження вірусом поступово виходить за межі так званих уразливих груп і дедалі більше поширюється з-поміж загальної популяції. Це актуалізує потребу в осмисленні процесів інституціоналізації профілактики ВІЛ/СНІДу в молодіжному середовищі як складного соціального явища.

Саме з метою обізнаності та запобігання розповсюдженню ВІЛ-інфекції, 7-8 грудня 2017 року працівники Пологівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели просвітницьку бесіду з елементами тренінгу для учнів 9-11 класів Басанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Воскресенської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів. В ході вищевказаного заходу фахівці із соціальної роботи проінформували шкільну молодь про проблему ВІЛ/СНІДу і, зокрема, як попередити інфікування через обрання альтернативних шляхів поведінки (культура сексуальних відносин, дотримання здорового способу життя тощо) та виховати толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних людей у суспільстві.

Тема була актуальною та цікавою для учнів, які часто задавали запитання та були активними під час бесіди. Всім присутнім роздано плакати та буклети на відповідну тему.


ПРЦСССДМ