:

Відбулося засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати


27.12.2017 року заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень провела засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. На засіданні заслухано інформацію керівника Філії «Пологівський райавтодор» ДП «Запорізький облавтодор» ВАТ ДП «Автомобільні дороги України» Склярова А.В. про стан погашення заборгованості із заробітної плати та виконання графіку погашення заборгованості. За статистичними даними, станом на 01.12.2017 заборгованість складала – 90,7 тис.грн., за оперативними даними станом на 01.01.2018 року заборгованість складатиме 91,8 тис.грн за листопад 2017 року 25 працівникам. Заступник начальника Пологівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізької області Кириченко С.М. розповіла, про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 22.06.2017 «298 «Про погашення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду України економічно-активними платниками». Управлінням для забезпечення ліквідації заборгованості до Пенсійного фонду України вживалися заходи до підприємств-боржників: складені графіки погашення заборгованості, направлялись для примусового виконання до органів державної виконавчої служби вимоги про сплату боргу, рішення суду.

За результатами обговорення прийняте рішення: керівнику філії «Пологівський райавтодор» ДП «Запорізький облавтодор» ВАТ ДП «Автомобільні дороги України» вжити заходи щодо своєчасної виплати заробітної плати працівникам підприємства, скласти графік погашення заборгованості на 2018 рік. Пологівському об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України в Запорізької області продовжити роботу з боржниками щодо погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду України.

Крім того, цього ж дня заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень провела засідання районної робочої групи з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. За інформацією Пологівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області на суб'єктах господарювання району відсутні працівники, яким нарахована заробітна плата менше мінімальної.


УСЗН РДА