:
   18 березня в залі засідань відбулося пленарне засідання п’ятої сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Олександр Покутній.
У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Артур Крупський,  депутати Запорізької обласної ради Андрій Чеберко та Іван Чесноков, що закріплений за територією Пологівського району, заступники голови райдержадміністрації, керівник апарату райдержадміністрації, заступник прокурора Токмацької місцевої прокуратури, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій району, працівники виконавчого апарату районної ради, представники засобів масової інформації, перший заступник міського голови та сільські голови.
На початку засідання голова районної ради довів до відома інформацію про створення депутатських фракцій «Наш край» (у складі чотирьох депутатів) та «Радикальної партії Олега Ляшка» (у складі двох депутатів).
Також депутатами було виключено з порядку денного питання про затвердження нової редакції Статуту комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Пологівської районної ради Запорізької області.
    Під час пленарного засідання депутатами були розглянуті наступні питання: 
1.Про дострокове припинення повноважень депутата Пологівської районної ради Вербовської Л.М..
2. Про результати діяльності органів прокуратури на території Пологівського району у 2015 році.
3. Про звіт райдержадміністрації щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2015 рік.
4. Про внесення доповнень до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2016 рік.
5. Про внесення змін до районної Програми профілактики правопорушень та забезпечення громадської безпеки в Пологівському районі, розвитку матеріально-технічної бази Пологівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області на 2013-2017 роки.
6. Про внесення змін до Програми розвитку малого підприємства Пологівського району на 2015-2016 роки.
7. Про внесення змін до Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки в Пологівському районі на 2016-2020 роки.
8. Про внесення змін до Програми земельної реформи у Пологівському районі на 2014-2018 роки.
9. Про внесення змін до цільової соціальної Програми розвитку цивільного захисту в Пологівському районі на 2014-2017 роки.
10. Про внесення змін та доповнень до районної Програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших соціальних верств населення «Назустріч людям» на 2015-2017 роки.
11. Про внесення змін до районної Програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, венеричних захворювань, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД, венеричні захворювання в Пологівському районі на 2015-2020 роки.
12. Про внесення змін до районної Програми забезпечення діяльності напрямків охорони здоров’я у Пологівському районі на 2015-2020 роки.
13. Про внесення змін до районної Програми розвитку донорства крові та її компонентів у Пологівському районі на 2014-2018 роки.
14. Про затвердження звіту районної державної адміністрації щодо виконання районного бюджету за 2015 рік.
15. Про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 24.12.2015 № 10 «Про районний бюджет на 2016 рік». 
16. Про створення комісії з відбору суб’єктів оціночної діяльності та торгової організації для приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста  Пологівського району.
17. Про оренду майна об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста, управління якими здійснює Пологівська районна рада.
18. Про закріплення депутатів Пологівської районної ради сьомого скликання за міською та сільськими радами району.
    З кожного питання порядку денного були прийняті відповідні рішення. До речі, вперше, у зв’язку з внесенням змін до чинного законодавства в Пологівській районній раді впроваджене відкрите поіменне голосування. 
    Результати поіменного голосування п’ятої сесії Пологівської районної ради сьомого скликання вже оприлюднені на офіційному веб-сайті Пологівської райдержадміністрації.
 
 
 
За інформацією районної ради