:

 Від Революції гідності до Країни гідності

21 листопада Пологівській центральній районній бібліотеці відбувся музично-тематичний  вечір «Від Революції гідності до Країни гідності» до Дня Гідності і Свободи в Україні.
 
В залі були присутні заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень, заступник міського голови Сергій Колісник, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Марина Діденко, учасники АТО, військовослужбовці,  волонтери,  представники  громадських організацій «Волонтерський рух Пологівщини» та ветеранів війни, учнівська молодь.

                                          

Програма вечора супроводжувалась показом фотоматеріалів подій Памаранчевої революції і Революції Гідності та Свободи.
Хвилиною мовчанні вшанували пам’ять загиблих у ті часи.
…Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували (без чиновницької тяганини та церковних постулатів) – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства. Аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес…
Згадали про наших земляків-героїв Небесної сотні: Горошишина Максима, Кищука Володимира, Синенка Сергія,  Сергієнка Василя.
  Указом Президента України Петра Порошенка від 21 листопада       2014 року № 890/2014 за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції гідності, нашим землякам посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка". 
Зі словами шани до героїв тих подій та подій, які зараз відбуваються на сході нашої країни, звернулася заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень. 

                                              
На вечорі виступили учні Пологівської ДШМ: Гванца Гуліашвілі, Аліса Приходько, Кирило Тирсін, Анастасія Нікішина.
Вокальний  квартет викладачів школи виконав молитву за Україну.

                           

                                                          
 
 
Відділ культури і туризму райдержадміністрації