:

В Україні триває спалах кору, варто зробити щеплення

В Україні триває спалах кору – одного з найбільш заразних захворювань, відомих у світі. За 2017 рік зафіксовано 4782 випадки захворювання на кір.

Спалахи кору мають циклічний характер і відбуваються кожні 5—6 років. Головна причина спалахів — низьке охоплення щепленнями.

Щеплення проводять за планом – особам, що досягли 12 місяців та 6 років. В тому випадку, коли дитина з різних причин не отримала вакцину (такі діти називаються діти з порушеним календарем) вакцинація проводиться до 18 річного віку

Протягом 2017 року медичними працівниками нашої установи проведена наступна робота: 100 % охопили щепленням дітей, що планувалися за віком, це діти, що досягли 1 року та 6 років. Дітям, з порушеним календарем теж проводилася імунізація. Таких дітей охоплено на 70 % .

Щотижня в Пологівському районі проводиться моніторинг із захворюваності на кір. При наявності показань пацієнтам для підтвердження або зняття діагнозу проводиться необхідне медичне обстеження.

Кір – відноситься до захворювань, яке краще попередити за допомогою вакцинації, ніж потім лікувати ускладнення.

Для проведення вакцинації проти кору ми маємо достатню кількість вакцини. Тому запрошуємо всіх, кому показана вакцинація. Вам необхідно звернутися до свого сімейного лікаря, який огляне вашу дитину та направить на вакцинацію до кабінету щеплень. Не зволікайте захистіть себе від кору.