:

 Урок мужності в 6-А Пологівської  спеціалізованої різнопрофільної школи І-ІІІ ст№2

   Напередодні Дня Захисника України відбулась зустріч учнів та військовослужбовців що базуються в Пологівському районі. На заході були присутні заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Ангеліна Устименко, військовослужбовці строкової служби 36 ОБМП Андрій та Роман, військовослужбовці Державної спеціалізованої служби транспорту  Антон та Олег, учасники АТО Вознюк Олександр та Донець Володимир. 

                                

   Учні підготували презентацію книги "Хоробрі серця неможливо зупинити". На сторінках книги описане життя та подвиг Героїв-земляків, що загинули в зоні АТО, захищаючи нашу країну. В ході уроку відбувся діалог між учнями та військовослужбовцями. 

                                

   Задавались цікаві запитання та були почуті правдиві відповіді. Олександр Вознюк розповів про 3 роки війни, починаючи з анексії Криму, адже саме там раніше базувались морські піхотинці. У   віршованих рядках він передав своє відчуття війни. 
  Донець Володимир потрапив до зони АТО під час  першої хвилі мобілізації.  В  його споминах - жахи початку війни на сході країни. 

                                       

     Військові дякували дітям за підтримку. Саме  те відчуття, що їх підтримують - рятує від пекла, прискорює перемогу, зберігає життя там – в зоні бойових дій.
Олександр та Володимир розповіли про зброю та про наслідки її використання. Ірина Півень презентувала "Прапор перемоги" з автографами  бійців різних частин, листівки "Пологи бажають перемоги", та привітала всіх з наступаючим Днем Захисника України. По закінченню всі поласували чаєм та смачним пирогом. За круглим столом панували дружня атмосфера та повне розуміння того, що Україна Єдина країна! Урок підготували учні 6-А класу  Пологівської СРШ №2 та класний керівник Тетяна Перебийніс.

 Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації