:

  

   Урочисте покладання квітів з нагоди Дня українського добровольця

   «На сторожі миру й волі»

З нагоди відзначення Дня українського добровольця сьогодні, 14.03.2017, вшановано покладанням квітів пам’ять борців за свободу і незалежність нашої держави, Героїв Небесної Сотні, героїв, що полягли захищаючи суверенітет та територіальну цілісність нашої країни, учасників добровольчих формувань, а також наших героїв-земляків, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції. 

З метою вшанування мужності та героїзму сучасних захисників України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищення уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості Верховною Радою України 14-е березня встановлено Днем українського добровольця. 

У березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України та бажаючи захистити незалежність та єдність своєї держави, добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у військових діях на сході України. Як наслідок, з лав Самооборони Майдану було сформовано перший добровольчий батальйон Національної гвардії. 

У Запорізькій області налічується кілька тисяч захисників, які першими відправилися на фронт добровільно захищати мир та спокій на рідній землі, а також майже 10 тисяч демобілізованих учасників АТО. 

Відзначити День українського добровольця на захід прийшли голова райдержадміністрації Артур Крупський, голова районної ради Олександр Покутній, міський голова Юрій Коноваленко, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, активісти добровольчих батальйонів «Правий сектор», «Азов» та інших загонів, військовослужбовці, воїни-нтернаціоналісти, громадські організації «Пологівська самооборона», «Ветерани АТО Пологівщини» та учнівська молодь. 

Загиблих захисників України вшановано хвилиною мовчання.