:


    "Україна - це Я", засідання "круглого столу" 

  За ініціативи Пологівської райдержадміністрації до Дня солідарності молоді 24 квітня в Пологівському районному центрі соцільних служб для сім’ї дітей та молоді відбулось засідання "круглго столу» на тему «Україна – це Я».
   На заході були присутні:
від представників влади – Півень Ірина Григорівна заступник голови райдержадміністрації;
від учнівської молоді – Куприна Ліна (Пологівської ЗОШ І-ІІІст. №2), Сорока Катерина (Пологівська ЗОШ І-ІІІст. №4), учні Пологівського професійного ліцею Чувенко Ігор та Дерев’янко Ярослава;
- вчитель початкових класів Пологівської НВК Кирилова Євгенія Ігорівна;
- викладач Пологівського професійного ліцею Карлиханова Оксана Вадимівна;
- учасник АТО лейтенант ЗСУ Стрельченко Станіслав Степанович. Демобілізовані Рулевський Віктор Дмитрович та Костенко Володимир Вікторович;
- учасник бойових дій, ветеран Другої світової війни Хіміч Микола Мартинович;
- голова районної організації інвалідів війни і ЗСУ Носко Федір Іванович;
- голова районного осередку ТЧХ Плетінь Наталія Євгенівна;
- спеціалісти відділу соціальної роботи ПологівськогоРЦССДМ.
    Зустріч пройшла в теплій дружній атмосфері поваги та розуміння. Кожен зміг висловити свою думку з приводу того, що він зробив для України. Учні Ліна та Катерина презентували свої власні вірші, роздуми про сьогодення. Ліцеїсти розповіли про ставлення в ліцеї до ситуації на сході країни, про участь у волонтерській діяльності та допомозі ЗСУ. Носко Ф.І. розповів захоплюючі історії біографічного характеру. Затамувавши подих слухали про війну 1939-1945 від Миколи Мартиновича Хіміча. Наші славні воїни сьогодення, учасники бойових дій висловлювали вдячність жителям району за волонтерську діяльність та підтримку в зоні АТО. Порівнюючи війни , розуміємо, що ми бажаємо миру. Переплелись розповіді про війни в кожній смерть, страх та розруха. Друга світова війна – трагедія, що коштувала життя мільйонам людей, завдала неповторних втрат світовій цивілізації та культурі. Дії на сході країни – втрати серед військовослужбовців та мирних громадян, зруйновані будинки та інфраструктура. 
   І.Півень презентувала в рамках благодійно-меморіальної акції «Маки пам’яті» червоний мак - як європейський символ пам’яті полеглих у війні. Маки нагадують слід від кулі, довкола якого розходиться кров. Червоні маки вручили ветеранам Другої світової війни та учасникам АТО.
   Молодь пам’ятає подвиги українських ветеранів у Перемозі над нацизмом у Європі, вдячна за вигнання з України нацистських окупантів. Подвиги ветеранів в боротьбі над нацизмом є гарним прикладом для наслідування. 
   Не обійшлося без подарунку для патріотично налаштованої молоді. Вони отримали значки з українською символікою.
     По закінченню засідання було зроблене колективне фото, яким ми розпочинаємо нову акцію «Я- Українець, Я – Європеєць».
   Шановні пологівці, підтримайте нас, зробіть фото, підпишіть та опублікуй на своїй сторінці в соціальних мережах.
   Організатори заходу відділ молоді та спорту райдержадміністрації та Пологівський РЦСССДМ.

 

 

За інформацією відділу молоді та спорту райдержадміністрації