:

«Учні хореографічного відділення Пологівської ДШМ здійснили показ занять»


З метою надання методичної допомоги керівникам танцювальних колективів клубних закладів району і загальноосвітніх закладів 08 грудня вихованці хореографічного відділення Пологівської дитячої школи мистецтв показали уривки уроків з народного, класичного, бального, сучасного танців, з гімнастики.

З вступним словом виступила директор школи Лариса Кас’яненко, яка повідомила, що на відділенні навчається 107 учнів, працює три викладачі-Інна Ходус, Крістіна Буренко, Дарина Боярко. Концертмейстерами на відділенні працюють Тетяна Ткачова і Дмитро Апарін. Вихованці з високим рівнем підготовки вносяться до складу зразкового аматорського хореографічного колективу «Овація», керівником якого є Інна Ходус. Зауважила, що у дітей різний рівень підготовки, але вони зараховані на відділення за результатами вступних іспитів і отримують початкову мистецьку освіту згідно з навчальним планом. Директор школи подякувала усім, хто завітав на цей показ.

Півтори години учні 8-ми класів і учні профільного класу показували свою роботу. Інна Ходус і Крістіна Буренко періодично зупиняли показ і конкретизували виконання основних рухів українського, класичного танцю. Учні демонстрували танцювальні етюди, як результат своєї визначеної підготовки.

В перерві заступник директора школи Раїса Повод провела екскурсію кабінетами хореографічного відділення, це кабінет для теоретичних дисциплін, два танцювальних класи, дві роздягальні. На території відділення розміщена інформаційна дошка з розкладом, планами, новинами, об’явами. Поінформувала, що до розпису занять разом зі спеціальними дисциплінами внесені такі: історія хореографії, музична грамота, музичний інструмент (за вибором учня). Підкреслила, що концертна діяльність учнів не є основною діяльністю. В школі отримують спеціальну освіту. Учнями здаються контрольні уроки, іспити.

Після показу до викладачів і учнів зі словами вітань звернулася заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень, подякувала за гарну підготовку заходу, підкреслила позитивний ефект для відвідувачів, побажала і на подальше гарних досягнень в навчально-виховному процесі.

Зі словами подяки за проведений захід виступила керівник танцювального колективу «Квітень» Кінсько-Роздорівського СБК Оксана Дмитренко.

Начальник відділу культури і туризму Марина Діденко привітала учасників заходу, подякувала керівнику установи Ларисі Кас’яненко за створені умови для занять хореографією. Підкреслила той факт, що під час заходу було здійснено показ уривків уроків в хронологічному порядку: учнями як початкової ланки так і випускників. Це дало можливість відвідувачам спостерігати розвиток дітей з кожним новим роком навчання. Побажала вчителям і дітям творчих успіхів.

Захід було продовжено активним обговоренням. Гості з працівниками школи сфотографувалися на згадку.

Не завжди керівники колективів відкривають завісу тренувань з дітьми. Це відповідально, ризиковано. Діти хвилюються і можуть не справдитись очікування вчителя. Але школа мистецтв практикує такі покази. Цього дня вдалося все. Молодці!

Дякуємо сільським головам, що сприяли участі працівників культури у заході.


За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації