:

  Участь у туристичній виставці «Гостинне Запоріжжя»

   14 жовтня  на о. Хортиця в м. Запоріжжя відбувся Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці».  Ця культурно-мистецька подія , під гаслом «Хортиця єднає Україну!», є яскравим свідченням національного та духовного відродження країни.
   В програмі фестивалю були:
-молебень за Україну;
-туристична виставка «Гостинне Запоріжжя»;
-частування стравами національних товариств області;
-урочиста посвята юнаків в козаки;
-фестивальні програми на двох сценічних майданчиках.
   Пологівці взяли участь у туристичній виставці «Гостинне Запоріжжя», куди було запрошено представників художньо-керамічної майстерні «Добра глина» (керівники Нагурні Віктор і Лариса) і майстерні «Глинка».
   Начальник відділу культури і туризму Марина Діденко і керівник Пологівського районного туристичного центру Ірина Садова презентували туристичні маршрути пологівщини «Пологи промислові», «На берегах Кінської», «Мандрівка до столиці Запорізької кераміки» «Добра глина», розповсюдили відповідні буклети.

                                                    
   Пологівську презентацію відвідав директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко зі спеціалістами Департаменту та народний майстер-керівник обласного осередку організації майстрів України Олександр Вільчинський.

      

   До речі, туристичні маршрути представляли Запорізький обласний туристичний центр, василівці, запоріжці та пологівці.  Організатори заходу подякували делегації з Пологівського району за гідне представлення туристичного продукту. Нагадаємо, нещодавно технологію  виготовлення ужиткового керамічного посуду з  формами  та декором національного  спрямування  майстерні «Добра глина» представили для занесення в обласний реєстр об’єктів нематеріальної культурної спадщини  з подальшим поданным матеріалів для занесення до національного реєстру. «Добра глина»-гордість нашого району і Запорізької області. Після перегляду нашої презентації це підтвердив Олександр Вільчинський-гончар, громадський діяч в декоративно-прикладному мистецтві, голова обласної комісії з питань нематеріальної культурної спадщини області.

Мета популяризації об’єктів туризму Пологівського району шляхом участі у фестивалі досягнута.