:

 Участь у форумі

12 грудня на базі КЗ «Обласний центр патріотичного виховання молоді» ЗОР відбувся Обласний форум-презентація громадських організацій, що здійснюють свою діяльність у сфері національно-патріотичного виховання.

Пологівську делегацію представляли: Плетінь Наталія - керівник РО ТЧХУ, яка також є тренером Молодiжного проекту Товариства Червонного Хреста «Мобiлiзацiя громад з метою запобiгання конфлiктiв та за для сприяння соцiальноi згуртованостi в Украiнi», Каплун Олег - демобілізований учасник АТО, представник ГО «Ветерани АТО Пологівщини», тренер з пауерліфтингу СК «Славія», Родин Ростислав - представник ГО «PRIDE», учень Пологівської ЗОШ № 4, неодноразовий переможець спортивних змагань.

На форумі були представлені обласні організації з національно-патріотичного виховання, які не лише показували свої досягнення в роботі за минулі роки, але й проводили цікаві майстер-класи, в яких приймали участь і пологівці.

Запорізьке обласне відділення Товариства сприяння обороні України провело майстер-клас від професійних кінологів, робота спеціалістів та їх вихованців надзвичайно порадувала всіх глядачів. ВГО «Всеукраїнська федерація «СПАС» представляла Козацьке бойове мистецтво «Спас», приємно що одним з представників області є тренер пологівських спортсменів Сергій Грімов. Запорізький обласний центр допомоги учасникам АТО знайомив з роботою, яку проводять демобілізовані учасники АТО. Запорізький молодіжний скаутський клуб «Хортичий острів», представники якого ознайомили з навичками в’язання туристичних вузлів. Благодійний фонд «Слідопит» ознайомлював з правилами поводження з вибухонебезпечними речовинами. Запорізьке обласне об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка» проводили майстер-клас «Жива бібліотека». ГО «Хортицький полк» – прийоми самооборони. ГО «Юнацький корпус «Запоріжжя» – виставка екіпіровки, плетіння маскувальної сітки. Громадська організація «Вогник «Запоріжжя» – демонстрували надання першої домедичної допомоги. Національна скаутська організація «ПЛАСТ» – туристична переправа, ВГО «Сокіл» – основи тактичної підготовки.

Всіх присутніх привітали начальник управління молоді та спорту Наталья Власова, та заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко.

Неймовірно цікаво та захоплююче ми дізнались про роботу громадських організацій в області з національно-патріотичного виховання молоді. Саме патріотичне виховання запорука - майбутнього сильної Держави.

Організатор поїздки - відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.


Відділ освіти, молоді та спорту РДА