:

Творчий колектив ЦКД «Гірник» вітав працівників підприємств, організацій зі Старим Новим роком!


12 і 13 січня 2018 року творчий колектив ЦКД «Гірник» Пологівської міської ради напередодні Святого вечора вітав мешканців міста за народними традиціями зі Старим Новим роком!

В театралізованій програмі звучали новорічно-різдвяні пісні, щедрівки, колядки. Дійовими особами були Василь, Маланка, циганка, коза, лікар, солісти закладу.

Артисти виступом дарували святковий настрій і вітали колективи райдержадміністрації, міської ради, підприємств, установ і організацій, мешканців міста.

Голова райдержадміністрації Артур Крупський привітав усіх з новорічними святами і подякував учасникам театралізованого дійства за подароване свято!

Щедрий Вечір-це залишок стародавнього дохристиянського звичаю. За християнським календарем - це день преподобної Меланії. В народній традиції обидва свята об'єднались, і тепер маємо Щедрий Вечір, або свято Меланки.

Внаслідок розбіжності, яка існує між Григоріанським (світським) та Юліанським (церковним православним) календарем, українці святкують Новий рік двічі в році: офіційне святкування Нового року припадає на 1 січня, а 14 січня, яке залишилося в народній традиції важливою складовою прадавнього календарного обрядового циклу українців, сьогодні носить назву Старого Нового року.

У навечір'я Нового року (тепер - 13 січня) у церквах відбуваються урочисті Богослужіння на закінчення Старого року, щоб наприкінці року подякувати Богові за вже отримані ласки і попросити нових на наступний рік.

Відділ культури і туризму РДА