:

    15 серпня 2017 року, за участю заступника Пологівської районної державної адміністрації І.Г. Півень, керівника Центру допомоги учасникам АТО В.В. Орловського та представників громадської організації «Ветерани АТО Пологівщини» відбулося чергове засідання Центру допомоги учасникам Антитерористичної операції.
   За повідомленням управління соціального захисту населення на даний час знаходяться на обліку 284 учасників бойових дій, 7 інвалідів війни та 2 сім’ї загиблих військовослужбовців. На чергу на санаторно-курортне лікування поставлено 20 військових: 3 інваліди і 17 учасників АТО. За І півріччя 2017 року 1 учасник АТО пройшов санаторно- курортне лікування.
    Професійну адаптацію пройшли з 22 грудня по 15 травня 8 учасників АТО за спеціальністю водій на категорію «С» та 12 на категорію «В». На чергу на професійну адаптацію поставлено 11 учасників АТО. Психологічну реабілітацію отримав 1 учасник АТО. Управлінням соціального захисту населення з початку 2017 року здійснено відшкодування 52 учасникам АТО витрат на оформлення земельних ділянок з обласного бюджету у розмірі 258753.01 грн. На сьогодні 12 учасників АТО подали документи на відшкодування.
    За рахунок коштів обласного бюджету влітку 2017 року управлінням соціального захисту населення було оздоровлено 17 дітей з сімей учасників АТО, за рахунок державного бюджету – 2 дитини учасників АТО. У пришкільних таборах відпочили 11 дітей з сімей учасників АТО.
    За даними відділу у Пологівському районі Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області надано учасникам АТО 250 консультацій щодо порядку одержання у власність земельних ділянок в межах норм, визначених статтею 121 Земельного кодексу України. Всього по Пологівському району видано 212 наказів про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.
    За повідомленням Пологівського районного центру зайнятості станом на 15.08.2017 на обліку перебуває 41 учасник АТО, працевлаштовані 67 чоловік, працевлаштовані за контрактом 10 осіб, взяли участь у громадських роботах тимчасового характеру 15 осіб.
    На квартирний облік у Пологівській міській раді поставлено 17 військових: 16 учасників бойових дій та 1 інвалід війни. Забезпечено житлом 1 родину.
   Також на нараді обговорювалися питання:
   1. Про відшкодування за автоперевезення пільгових категорій населення. Управлінням соціального захисту населення були надані роз’яснення щодо розрахунку сум для відшкодування за автоперевезення з урахуванням вартості квитка до кінцевої зупинки.
    У зв’язку з проведенням обстеження пасажиропотоку на приміських маршрутах Пологівського району та розрахунком коштів для відшкодування витрат за проїзд пільгових категорій громадян приміським транспортом в межах Пологівського району був розроблений проект рішення районної ради «Про внесення змін та доповнень до районної Програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших соціальних верств населення «Назустріч людям» на 2015 – 2017 роки», який виноситься на розгляд двадцятої позачергової сесії районної ради.
В проекті рішення передбачена 100 % сума відшкодування у 2017 році за 4 місяці, починаючи з 01.09.2017 року та становить 525,7 тис.грн.
    2. Про внесення змін до районної програми «Назустріч людям» щодо виділення коштів для ГО «Ветерани АТО Пологівщини» для проведення культурно-масових заходів.
   3. Про отримання учасниками АТО безкоштовної вищої освіти на економічному факультеті на базі Запорізького національного університету.









Управління соціального захисту населення райдержадміністрації