:

 Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе

21 листопада біля пам’ятного знаку «Герої не вмирають» та пам’ятного стенду «Вони захищали Україну» проведено мітинг пам’яті «Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе».
З вуст ведучих мітингу Наталії  Колісник і Єгора Курносова лунали слова: «Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробили дві революції – Майдан 2004 року, який був територією Свободи, і Революція 2013 року – Революція Гідності. Це був надзвичайно  важкий  іспит для України, коли українці продемонстрували свою гідність, своє прагнення до свободи. Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських  цінностей  у  споконвічно  європейській  державі. І  за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них – молоді, сильні. Ті, що лише починали жити. Вони  підняли  людей  на  боротьбу.  Їхній  вчинок – це велика жертовна любов до нашої Батьківщини. І сьогодні ми зібралися для того, щоб пом’янути й вшанувати Небесну Сотню. Тих мужніх, незламних українців та їхніх побратимів інших національностей, чиї душі уже на небесах…».
На мітингу виступили перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Клименко, голова районної ради Олександр Покутній, міський голова Юрій Коноваленко.
 
 
Присутні, а це представники організацій і установ, учнівської молоді, громадських організацій, мешканці міста, вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та наших земляків Артема Корнєва, Дмитра Шингура, Романа Соловйова і всіх полеглих в результаті збройного протистояння на сході України хвилиною мовчання.            
                            
Вшанували  героїв  полеглих  під  час всіх війн в Україні покладанням квітів до пам’ятного знаку «Герої не вмирають».
Приклад героїзму Небесної Сотні є  взірцем для майбутнього покоління. Ми сьогодні  в скорботі й з великою вдячністю згадуємо Героїв Небесної сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами. Гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття. 
 
«Ніколи знову!»- закликала  у пісні вихованка Пологівського РБК Марія Діденко.
 

Небесна сотня – то в серцях вогонь.
Він гаряче палав за Україну.
Від нині   тихим співом заспокой 
Ти, земле рідная, свою дитину.
Небесній сотні шана й молитви
За чисті душі, що злетіли в небо.
Їм шлях високий Боже освяти,
І в мирі, Господи, прийми до себе.
 
 
Відділ культури і туризмурайдержадміністрації