:

 Розвиток сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Пологівського району 

   З 2008 року Пологівський район бере участь у реалізації мікропроектів в рамках проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» (МРГ) Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (далі – ПРООН).
Пологівський район успішно реалізував проекти у двох фазах проекту ЄС/ПРООН, а тепер приймає участь у ІІІ-й фазі.
Участь у ІІІ фазі проекту передбачає створення двох сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на території району.
   У 2015 році було створено та зареєстровано два сільгоспкооперативи «Злагода – 2015» (с.Кінські Роздори) та «Союз» (с.Чапаєвка).

          

    З метою перейняття досвіду роботи у липні 2015 року голови та члени кооперативів відвідали два кооперативи «Щедрий дар» та «Жменька» Снігурівського району в Миколаївській області, які вже працюють за вказаною програмою більше 2-х років.
    На власні очі вони мали можливість побачити позитивні результати діяльності кооперативів Снігурівського району, які завдяки участі у проекті придбали сільськогосподарську техніку для обробки землі, охолоджуючі пристрої для молока, розбили виноградник і молодий фруктовий сад з крапельним зрошенням та побудували теплиці.
   У грудні 2015 року сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Союз» отримав сільськогосподарську техніку - трактор МТЗ-82 (комплектація Борекс – 2103) для обслуговування потреб членів СОК (комплексний обробіток землі, ремонт, укладання водогону), а також координатором проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Геннадієм Устімовим було вручено офісні меблі для двох технічно-інформаційних центрів (ТІЦ) кооперативів.
18 лютого поточного року наші кооперативи отримали оргтехніку (МФУ, ноутбуки та програмне забезпечення).

                             

   У рамках реалізації проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ» з 22 лютого по 25 лютого 2016 року у м.Запоріжжя відбувся семінар для сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, в якому взяли участь представники зазначених кооперативів та їх координатори з 12 областей України (Хмельницької, Тернопільської, Вінницької, Чернівецької, Волинської, Черкаської, Кіровоградської, Сумської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Запорізької).

   

   На семінарі для представників новостворених сільськогосподарських кооперативів було презентовано існуючі технічно-інформаційні центри сільськогосподарських кооперативів з Тернопільщини, Миколаївщини, Сумщини, Черкащини та Кіровоградщини 

                       

  Одними із заходів чотириденного семінару 24 лютого було відвідування технічно-інформаційних центрів новостворених сільськогосподарських кооперативів Пологівського району.
    Учасники семінару мали змогу побачити створені ТІЦи в кооперативах, а також поспілкуватись з представниками наших кооперативів щодо обраного напрямку їхньої діяльності.  
 
 
 За інформацією відділу економічного
розвитку і торгівлі райдержадміністрації