:

Робота Центру допомоги учасникам АТО при райдержадміністрації


04 січня 2018 року, за участю заступника Пологівської районної державної адміністрації І.Г. Півень, керівника Центру допомоги учасникам АТО В.В. Орловського, керівника ГО «Ветерани АТО Пологівщини» О.В.Вороніна відбулося чергове засідання роботи Центру допомоги учасникам Антитерористичної операції.

За повідомленням управління соціального захисту населення станом на 04.01.2018 на обліку знаходяться 317 учасників бойових дій, 6 інвалідів війни та 2 сім’ї загиблих військовослужбовців. На чергу на санаторно-курортне лікування поставлено 19 військових: 2 інваліди і 17 учасників АТО. Санаторно-курортне лікування пройшли 5 учасників АТО та 2 інваліди війни. Професійну адаптацію проходять з 04.10.2017 по 10.01.2018 року 6 учасників АТО за спеціальністю водій категорії «В». На чергу на професійну адаптацію поставлено 5 учасників АТО. Управлінням соціального захисту населення з початку 2017 року здійснено відшкодування 70 учасникам АТО витрат на оформлення земельних ділянок з обласного бюджету у розмірі 341748.94 грн. Замовлено кошти на відшкодування 67 учасникам АТО.

На квартирний облік у Пологівській міській раді поставлено 16 військових: 15 учасників бойових дій та 1 інвалід війни, у Воскресенській с/раді поставлено 2 учасники бойових дій, у Інженернеській с/раді – 1 учасник АТО.

За даними відділу у Пологівському районі Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області надано учасникам АТО 250 консультацій щодо порядку одержання у власність земельних ділянок в межах норм, визначених статтею 121 Земельного кодексу України. Всього по Пологівському району прийнято 213 дозволів на відведення земельних ділянок військовослужбовцям та їх родинам. Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області видано 197 наказів про затвердження проекту землеустрою щодо відведення та передачу земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства.

За повідомленням Пологівського районного центру зайнятості станом на 04.01.2018 на обліку перебуває 35 учасників АТО, працевлаштовані протягом 2017 року - 53 особи, взяли участь у громадських роботах тимчасового характеру - 9 осіб.

Відділ «Пологівське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги повідомляє, що протягом 2017 року до відділу звернулося 15 осіб , що мають статус учасника бойових дій учасників бойових дій (АТО), яким надані консультації з різних галузей права та 3 учасникам АТО надана вторинна правова допомога, а саме складання позовних заяв до суду.

УСЗН РДА