:

 Робочий візит директора Департаменту культури Запорізької ОДА

30 вересня в День бібліотек, напередодні Дня вчителя і Дня музики в Пологівський район з робочим візитом завітав директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.
Очільник культури області зустрівся з керівниками району - головою райдержадміністрації Артуром Крупським, заступником голови райдержадміністрації Іриною Півень. В. Мороко підкреслив, що аматорські колективи Пологівського району є гордістю Запорізької області, вони потужні колективи, які мають свій почерк і досягнення на Міжнародних та Всеукраїнських мистецьких конкурсах. В ході спілкування були розглянуті питання фінансування пологівських заходів та ремонтних робіт в районних установах культури за рахунок обласного бюджету, а також з метою розвитку «зеленого туризму» - питання організації роботи консультативного пункту для учасників АТО, переселенців з тимчасово окупованої території України, створення власної справи для сільської молоді та  безробітних. Консультативний пункт буде працювати  6-7 жовтня в Пологівській центральній районній бібліотеці. Консультувати будуть фахівці з м. Києва. 
Керівники району разом з гостем відвідали експозицію «Україна: боротьба за майбутнє» в  Пологівському районному краєзнавчому музеї. Змістовну екскурсію провела в.о. директора музею Ірина Садова. В рамках виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» було розглянуто питання стану збереження демонтованих в Пологівському районі пам’ятників, які передані в музей.

                            

З метою вивчення стану  роботи в галузі культури в умовах проведення адмінтериторіальної реформи В.Мороко побував на території Чапаєвської об’єднанної територіальної громади і зустрівся  з керівниками території Миколою Гузенком і Сергієм Зубенком. Вони показали проведені ремонтні роботи в Воскресенському та Кінськороздорівському сільських клубах, продемонстрували роботу інформаційної громадської приймальні в Кінськороздорівській бібліотеці. В.Мороко запропонував свою допомогу у вирішенні кадрових питань на території,  рекомендував закладати кошти в місцевому бюджеті для проходження працівниками закладів культури курсів підвищення кваліфікації в Мелітопольському вищому училищі культури, відвідувати як районні так обласні заходи культури.

                          

В.Мороко ознайомився з ремонтними роботами, які тривають в Пологівському районному будинку культури. Про план проведення наступних робіт повідомила в. о. директора будинку культури Валентина Черненко.

                                                 

    Протокол зустрічей Директора Департаменту культури В.Мороко на всіх етапах вела  начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Марина Діденко. В. Мороко був приємно вражений створеними умовами для роботи установ культури району та для їх розвитку, що є підтвердженням підтримки з боку керівників району, територій, депутатських корпусів районної ради та місцевих рад. Маємо надію, що усі домовленості, які звучали під час робочого візиту, будуть мати позитивний результат.

З
а інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації