:
   

 Різдвяні зустрічі учасників АТО

   Вже в друге за ініціативи райдержадміністрації та центру допомоги учасникам АТО при райдержадміністрації для     демобілізованих учасників АТО району проходять зустрічі. Святковими новорічним днями відбувся захід «Різдвяні зустрічі», який було проведено з метою психологічної реабілітації колишніх військовослужбовців.
  Заняття   для учасників АТО провела психолог, арт-терапевт Анастасія Царенко       ( м.Дніпропетровськ)
Арт-терапія відкриває приховані у кожній людині творчість та  креативність, виявляє  приховані проблеми.
Однією із  складових  зустрічі було малювання  у колі за допомогою кольорового піску.

     

  Для учасників АТО такі заняття - це додаткова можливість відчути цілісність свого “я” після того, як вони повертаються із зони АТО. Такі  зустрічі – це один з кроків  адаптуватися військовим до мирного  життя, яким  вони жили до війни.
  За результатами зустрічі, після закінчення арт-терапії,  учасники АТО зазначили, що змогли відчути свої внутрішні ресурси, котрі не помічали самі, однак які бачать інші.
Райдержадміністрація щиро вдячна Добровольському Олександру за надане приміщення та гостинну атмосферу для проведення зустрічі, Царенко Анастасії за проведення психологічної підтримки та арт-терапії з демобілізованими учасниками АТО, голові ГО «Ветерани АТО Пологівщини» Орловському Валерію за активну підтримку та сприяння в організації заходу
Наступний тренінг вже іншого спрямування відбудеться наприкінці січня.

За інформацією відділу молоді та спорту райдержадміністрації