:

  Районний фестиваль народного мистецтва «Спас іде – гостей веде»
 
   15 серпня 2015 року на центральній алеї міста Пологи відділом культури і туризму райдержадміністрації організовано проведення фестивалю народного мистецтва «Спас іде – гостей веде», приуроченого до Дня незалежності України та до свята медового Спасу. На виставку декоративно-прикладного мистецтва та сільгосппродукції були запрошені майстри і господарі не тільки Пологівського, а й сусідніх районів і навіть областей. Організацію виставкової частини свята забезпечив колектив центральної районної бібліотеки (директор – Савічева Т.І.) 
   Свої вироби народного мистецтва показали 40 майстрів. Це і вишиті рушники, сорочки, ікони, вироби з бісеру, кераміки, у стилі канзаші (плетіння стрічками), в’язані роботи, різьблення по дереву, художній розпис, сувеніри з воску та ковані сувеніри. 11 пасічників і садівників виставили на продаж мед і виноград. Підтримали захід і взяли участь приватні підприємці району: продавали хлібний квас та випічку.
   На святі з привітним словом виступили голова Пологівської райдержадміністрації Крупський А.Є. та міський голова Корольов В.Л. і вручили всім учасникам ярмарку подяки та пам’ятні подарунки, а вокальні колективи нагороджено дипломами за участь. 
    Ярмарок було прикрашено театралізованим дійством, яке підготував районний організаційно-методичний центр (директор – Колісник С.П.) за підтримки РБК.

  Яскраву концертну програму забезпечили художні колективи району: танцювальний колектив «Світанок» Вербівського СБК, вокальний ансамбль «Ремікс» КБК «Гірник», вокальний ансамбль «Берегиня» Пологівського СБК, народний фольклорний ансамбль «Жайвір» Тарасівського СЦКМ, вокальний ансамбль «Калинонька» КБК «Гірник», фольклорний ансамбль «Вербиченька» Новоселівського СБК, вокальний колектив «Чубарівські берегині» Чубарівського СБК, вокальний ансамбль «Дивоцвіт» Кінсько-Роздорівського СБК, вокальний квартет Басанського СБК, вокальний ансамбль «Калина» Григорівського СК.
    На ярмарку працювали волонтери товариства Червоного Хреста та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді зі скриньками для збору коштів нашим воїнам, що зараз знаходяться у зоні проведення Антитерористичної операції. 
    Захід завершено загальним фотографуванням. 
   Фінансування заходу та автоперевезення колективів до місця проведення заходу здійснено за рахунок Програми розвитку культури Пологівського району.
   Подію висвітлено на каналі ТВ-5 та у місцевих ЗМІ.

 

За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації