:
   Всеукраїнський фонд «Крок за кроком» за підтримки Міністерства освіти і науки України у межах програми «Сприяння соціальній згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на сході Україні» Представництва Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) розпочинає реалізацію проекту «Садочок – простір дружній до дитини».   
   Один із компонентів проекту спрямовано на підтримку якісної дошкільної освіти, підвищення рівня знань та навичок співробітників дитячих садочків, обізнаності батьків із важливістю різних складових раннього розвитку дітей та поліпшення діалогу між батьками та вихователями і адміністрацією закладів. Загальна мета цієї діяльності – посилити загальну життєздатність суспільства. 
   Проект передбачає проведення навчально-практичних семінарів для вихователів дошкільної освіти та буде реалізовано до квітня 2017 року у п’яти областях України, а саме: Запорізька, Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Харківська.
   Програмою проекту буде охоплено 140 дошкільних навчальних закладів та 452 педагоги Запорізької області. 
   Приємний є той факт, що в 10 садків, які визнано опорними для впровадження проекту входить  КДНЗ я-с № 5 «Лисичка» Пологівської міської ради.
  Також, учасниками проекту у Пологівському районі є ще чотири  садка  міста Пологи: комунальні дошкільні навчальні заклади ясла-садки № 2 «Буратіно», № 3 «Віночок», № 4 «Сонечко», №  6 «Казка» Пологівської міської ради. 
   18.01.2017 на базі готелю Театральний в м. Запоріжжі відбулася перший захід цього проекту - презентаційна нарада для методистів з дошкільної освіти РМК  та завідувачів від 10 опорних дошкільних навчальних закладів про впровадження нового психолого-педагогічного проекту  в  ДНЗ Запорізької області. В нараді взяли участь методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Пологівської райдержадміністрації Межевич Людмила Іванівна, завідувач дошкільного навчально закладу я-с  № 5 «Лисичка» Пологівської міської ради Малько Олександра Миронівна.
Учасниками наради були:

  Тетяна Скляренко - спеціаліст з проектів надання гуманітарної допомоги Дитячий фонд (ЮНІСЕФ);

  Юлія Найда – всеукраїнський координатор проекту, представник фонду «Крок за кроком»;
  Оксана Федоренко та Інна Луценко -  всеукраїнські консультанти – тренери проекту;
Ольга Байєр – завідувач кафедри дошкільної освіти ЗОІППО, обласний координатор проекту.
19-20.01.2017 три педагоги з опорного  ясел-садка взяли участь у навчально-практичному обласному семінарі по впровадженню проекту
Під час семінару тренери-консультанти ознайомили педагогів з новими методиками роботи з дітьми, а саме: “Ранкові зустрічі” та “Лялька як персона”. 
Протягом впровадження проекту учасники отримають безкоштовно навчально-методичні посібники та Ляльку для роботи з дітьми. 
З метою виконання Плану реалізації проекту «Садочок-простір дружній для дитини» у лютому 2017 року на базі КДНЗ я-с № 5 «Лисичка» Пологівської міської  ради (опорного дошкільного  закладу)  буде проведено міжрайонний семінар за участі представників  Дитячого фонду (ЮНІСЕФ), фонду «Крок за кроком» та тренерів проекту.

 

                                

                                  

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації