:

 ПРО ВІДВІДУВАННЯ СІМЕЙ, ЯКІ ВИХОВУЮТЬ ДІТЕЙ, ЩО ПЛАЧУТЬ НА ОДНІЙ МОВІ

29 листопада в рамках проведення районної акції «Родинний затишок» відбувся черговий виїзд оперативної групи.

Метою виїзду було відвідування сімей опікунів, піклувальників, які проживають на території Пологівського району. Під час обстеження зазначених сімей, обговорювалися проблемні питання щодо фізичного здоров'я та психічного стану дітей та шляхи їх вирішення. Також, опікунам та піклувальникам було надано рекомендації щодо створення належних умов для розвитку природних здібностей дітей, відвідування вихованцями відповідних гуртків, порушувалися питання щодо виховування працелюбності, шанобливого ставлення до старших за віком людей.

В процесі спілкування з опікунами, піклувальниками, встановлено, що стосунки між дітьми та ними доброзичливі, довірливі. Для підопічних дітей створено належні умови для життя та розвитку. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, виховуються у дружелюбній, домашній атмосфері.

В ході зазначених зустрічей було відвідано 4 сім’ї, в яких проживає 6 дітей.

У відповідності до розпорядження голови Пологівської райдержадміністрації від 10.02.2017 № 49 «Про проведення районних профілактичних заходів у 2017 році» у заході взяли участь: спеціалісти служби у справах дітей Пологівської райдержадміністрації, інспектор ЮП СП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області, фахівець із соціальної роботи Пологівського РЦСССДМ.

Зустрічі із сім’ями відбулися на території Пологівської міської ради, Федорівської сільської ради, Костянтинівської сільської ради.


Служба у справах дітей РДА