:

«Про урочистості до Дня Соборності України»


Указом Президента України встановлено щорічно 22 січня, враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави, відзначати День Соборності України.

22 січня в залі засідань районної ради проведено урочистості до Дня Соборності України під гаслом «В єднанні сила і міць держави»

На заході були присутні голова Пологівської райдержадміністрації Артур Крупський, заступник голови районної ради Ігор Шевченко, міський голова Юрій Коноваленко, депутат обласної ради Андрій Чеберко, депутат обласної ради Олег Закарлюка, учасник ІІ Світової війни Микола Солодкий, учні ДНЗ «Пологівський професійний ліцей», працівники райдержадміністрації, підприємств, представники громадських організацій, учасники АТО, волонтери, військовослужбовці, місцеві ЗМІ, мешканці району.

Привітання, подяки, побажання до присутніх лунали з вуст голови Пологівської райдержадміністрації Артура Крупського, заступника голови районної ради Ігоря Шевченко, міського голови Юрія Коноваленка.

Голова Пологівської райдержадміністрації Артур Крупський у своєму виступі зазначив: «Новий час ставить перед нами нові вимоги. Україна ніколи не була такою об'єднаною, як зараз, коли із зброєю у руках відстоює свою свободу, незалежність та територіальну цілісність. Нікому не вдасться знищити наш дух, наше прагнення волі, Європейського вибору, кращого життя без чиїхось коректив і умов. Для кожного громадянина України настав час усвідомити себе повноцінним господарем держави – вимогливим до влади, втім непасивним у своїх очікуваннях, а діяльним для власного добробуту та добробуту народу.

Саме ви, ветерани Другої світової війни, воїни-інтернаціоналісти, воїни-афганці, активісти, волонтери, представники громадськості в скрутну для України хвилину в єдиному пориві виступили проти російського агресора, захищаючи Батьківщину і на передовій, і на блокпостах, і в тилу, активно допомагаючи відстояти своє право на самостійність і незалежність, та не покладаючи сил, аби не втратити той незламний дух вільного народу, який ми сьогодні маємо.

Я вірю, що й надалі ви робитимете усе, аби збудувати духовно багату, вільну, демократичну державу, якою, безсумнівно, пишатимуться наші нащадки».

Керівники району та міста нагородили відзнаками обласного, районного та міського рівнів активістів, керівників організацій, працівників підприємств та вручили нагородженим квіти.

Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав своє життя за Соборність України.

В концертній програмі взяли участь вокалісти районного будинку культури Аліса Приходько, Наталія Титюк, Софія Бураченкова та читці зразкового театрального колективу театру «Браво», зразковий аматорський хореографічний колектив «Союз» районного будинку культури, танцювальний колектив «Квітень» Кінськороздорівського СБК, вокальний ансамбль «Калинонька» ЦКД «Гірник».

Моя Україно!
Я вірю, що дух твій ніколи не згасне.
Ти – совість народу, незгасна зоря,
Живи, процвітай, Україно моя,
Для миру, для щастя, любові й добра.
Ми Єдина Соборна і Незалежна держава!


За інформацією відділу культури і туризму