:
  

 Про участь у обласному новорічному фестивалі 

 Протягом різдвяних святкових днів на площі Фестивальній м. Запоріжжя тривав Новорічно-Різдвяний фестиваль, ініційований Запорізькою обласною державною адміністрацією. Головним символом єднання запорожців стала новорічна ялинка заввишки в 24 метри, яка подолала великий шлях: від казкового Буковинського краю, де бринить срібний Дністер до берегів бурхливого Дніпра на чарівну Запорізьку землю. Жива ялинка з’єднала Схід і Захід, Карпати та Хортицю. 
    Відкриття свята відбулось 19 грудня 2015 року і дало старт першому Новорічно-Різдвяному фестивалю.
    В фестивалі програми презентували 11 районів Запорізької області та м. Токмак, в яких взяли участь близько 500 учасників.
   
    16 січня, останній день обласного Новорічно-Різдвяного фестивалю зустрів учасників з Пологівського району проливним дощем, але це не було перешкодою для аматорських артистів і задумане Валентиною Черненко, сценаристом дійства, було втілене в життя на великій сцені . 
   Біля головної обласної ялинки працівники Пологівського краєзнавчого музею-Ірина Садова, Наталія Колісник, Олександр Кива розгорнули  намет, в якому  майстрині художньо-керамічної майстерні “Добра глина”, керівники Віктор і Лариса Нагурні, представили ексклюзивні новорічні вироби. На виставці були представлені  казкові ляльки майстрині Галини Сторчак. В цей день попитом користувалися чашки з зимовими візерунками та іграшки-мавпочки, символ 2016 року.
   На сцені вже розпочалась святкова програма “Новий рік крокує по країні”.
   Ведучі Валентина Черненко, Максим Тоцький, Віталій Подоляка розпочали вітання запоріжців словами:
                                             «В цю зимову світлу днину 
                                             Вся Пологівська родина
                                             Вам бажає щастя й долі
                                             В Запорізькім дружнім колі…»
   Зразковий аматорський хореографічний колектив «Союз» Пологівського РБК(керівник- Заслужений працівник культури Роман Гаспарян) показав хореографічну композицію «Щедрик» (учасники «Союзу»-Тетяна Борисенко, Ганна Дмитренко, Ліана Дадіані, Катерина Дейдей, Ольга Крат,  Анастасія Мотика, Наталя Титюк, Богдана Федосова).
   Наступним виступив вокальний гурт «Калинонька» КБК «Гірник» Пологівської міської ради (керівник-Олена Павловська) з піснею «Ой чиє, чи нема пан господар вдома?» (учасники «Калиноньки»-Катерина Кодак, Тетяна Деркач, Вікторія Дубяга, Наталія Зарицька, Оксана Павлуцька, Тамара Тіщенко, Оксана Пелешко, Катерина Кошель).
   На сцену завітали Василь та Маланка (Максим Тоцький, Віталій Подоляка), які розповіли про свої мандри по Європі.
  Тріо зразкового аматорського колективу «Овація» Пологівської ДШМ (керівник- Інна Ходус)  у складі Маргарити Дідович, Анни Рябчук, Марії Діденко станцювали естрадний танець «Танцює вся Європа».
   Фольклорний гурт КБК «Гірник» Пологівської міської ради (керівник- Катерина Кодак) виступив з вертепом «Щедрий вечір». В обрядовому дійстві взяли участь Віталій Дубяга і учасники вокальної групи «Калинонька».
   Глядачі палко приймали оплесками Наталію Самойлик, вокалістку Пологівського РБК, яка виконала пісню «Зима».
«Українська душа споконвіку любила повеселитись, забуваючи життєві негаразди і прикрощі. А що може бути кращім, як зібратися разом, як ми сьогодні, щоб повеселитися, потанцювати, бо свято, воно є свято…» Так ведучі представили виступ Світлани Колісник з піснею «Біла хмара, чорна хмара» з хореографічним супроводженням  Романа Гаспаряна та Марини Діденко.
   З новорічним вітанням до усіх звернулася Мавпочка, символ 2016 року. А артистично її зіграла Олена Федорченко, вихованка гуртка художнього читання Пологівського РБК. Тріо колективу «Овація» виконали хореографічну композицію «Самба для мавпи».
   Бажаючи отчому краю в мирі і злагоді жити Ольга Заєць, солістка Пологівського РБК, заспівала для запоріжців патріотичну пісню «Коханий край».
   Свято стривало і глядачі милувалися романтичним танцем хлопця в комуфляжній формі з дівчиною під пісню «На белом покрывале января», яку виконав Юрій Нестеренко, співак Пологівського РБК.
   Вокальний гурт «Ремікс» КБК «Гірник» Пологівської міської ради (керівник-Олеся Білай) подарували пісні «Сніг-сніжок» і «Колядує Україна» (склад «Реміксу»-Валентина Щеннікова, Олена Тягло, Ольга Кологойда, Людмила Галаш).
   Останнім акордом програми був новорічний хоровод під пісню «Друзі мої, давайте зустрічатися частіше!», яку виконало тріо РБК: Юрій Нестеренко, Наталія Самойлик, Ольга Заєць.
   З вітальним словом до запоріжців звернулася заступник голови Пологівської райдержадміністрації Ірина Півень. В своїй промові привітала від жителів м. Пологи, столиці запорізької кераміки, жителів столиці запорізького козацтва і побажала усім українцям миру і злагоди.
   Так 40 аматорів пологівщини представили район на обласному фестивалі.
  Журі фестивалю високо оцінило  професіоналізм пологівських виконавців, роботи майстрів, різнобарв’я представлених на фестивалі жанрів, творчий підхід до роботи.
    Відповідальним за організацію участі у обласному фестивалі був відділ культури і туризму райдержадміністрації.
18 січня головою райдержадміністрації А.Крупським проведено нараду, під час якої проаналізовано проведену роботу щодо участі у фестивалі і дано доручення висловити подяку усім учасникам дійства.  
   Учасники фестивалю, відділ культури і туризму райдержадміністрації дякують генеральному директору ТОВ «Гірничодобувна компанія «Мінерал» Тимошенку Василю Валерійовичу, який надав можливість безкоштовного автоперевезення артистів на фестиваль до м. Запоріжжя. 
   Новорічно-Різдвяний фестиваль завершився. І нехай піднесений новорічний настрій надає сил та натхнення у Новому 2016 році!


За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації