:

«Про семінар для працівників бібліотечних закладів»


З метою підвищення професійної майстерності працівників публічних бібліотек району в Пологівській центральній районній бібліотеці 14 грудня проведено семінар на тему: «Збереження традицій бібліотеки та впровадження інновацій в бібліотечне обслуговування користувачів».

У семінарі взяли участь працівники Пологівської районної та міської бібліотек, Вербівської, Григорівської, Інженерненської, Костянтинівської, Новоселівської, Пологівської, Семенівської, Тарасівської, Кінсько-Роздорівської, Федорівської, Шевченківської, Воскресенських та Басанських сільських бібліотечних закладів.

Головними питаннями для розгляду було:

• Про бібліотечні фонди: аналіз стану, поповнення новими виданнями, вилучення примірників фонду, підписка періодичних видань 2017 - 2018 роки.

• Про інноваційність та соціальну спрямованість: інформуємо, радимо, плануємо на 2018 рік - складова успішної роботи публічної бібліотеки.

• Про планування роботи з читачами – дітьми: вимоги та потреби сьогодення.

• Про статистичні звіти про діяльність бібліотечних закладів за 2017 рік.

Директор центральної районної бібліотеки Савічева Т. виступила з питаннями щодо подання статистичних звітів про діяльність бібліотечних закладів та щодо бібліотечних фондів: провела стислий аналіз стану фондів, акцентувала увагу присутніх на нові видання.

Методист центральної районної бібліотеки Хоменко О. проконсультувала присутніх з питань інноваційності та соціальної спрямованісті, що є складовою успішної роботи публічної бібліотеки.

Бібліотекар відділу обслуговування Колісник А. проконсультувала присутніх з питання планування роботи з читачами – дітьми. Акцентувала увагу на вимогах та потребах сьогодення.

Дякуємо міському та сільським головам за сприяння в участі працівників бібліотек у семінарі.


За інформацією відділу культури і туризму РДА