:
   

 Про розвиток подієвого туризму

   07 вересня делегація Пологівського району у складі: начальника відділу культури і туризму М.Діденко, директора організаційно-методичного центру С. Колісник, директора Пологівського РБК В. Черненко взяла участь у обласному  практикумі на тему: «Розвиток подієвого туризму як дієвий механізм збереження культурно-етнічної спадщини Запорізької області» на базі Приазовського району.
    Відкрив практикум директору Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.
  З питаннями збереження та популяризації культурно-етнічних цінностей національно-культурних товариств Запорізької області виступив президент Асоціації національно-культурних товариств Запорізької області Науфаль Хамдані.

                                             
  Учасники практикуму ознайомились з туристичними об’єктами території, з колективами болгарського національно-культурного товариства, взяли участь у майстер-класі з виконання болгарських національних танців, відвідали територію та паркову зону Української православної церкви Київського патріархату в   с. Строганівка, Ботієвську ВЕС «D.TЄK», пам’ятні місця Приазовського краю та екскурсію в краєзнавчому музеї.
                                     
   
                  

                                

                        

   За результатами практикуму в області започатковується  довгостроковий етно-соціальнокультурний проект «Струни вічності».
  В Пологівському районі  діє 4 туристичних маршрути і визначено 29 туристичних об’єктів, проводяться культурно-мистецькі заходи, направлені на розвиток подієвого туризму.

З
а інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації