:

   Про роботу галузі «Культура»  Пологівського району

     02 березня 2017 року в Запорізькій облдержадміністрації відбулося розширене засідання колегії Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації «Про підсумки діяльності галузі культури та курортно-туристичної сфери за 2016 рік та пріоритети розвитку в 2017 році». 
     В роботі засідання взяли участь Півень І.Г., заступник голови Пологівської райдержадміністрації, та Діденко М.В., начальник відділу культури і туризму Пологівської райдержадміністрації.
      Директор Департаменту Владислав Мороко у своїй доповіді відмітив позитивну динаміку фінансування запорізької культури.
      «Без культури немає душі, без душі немає нації», - зазначив він. 
    В Запорізькій області діють 1043 закладів культури (на 01.01.2017),  в них працює 6789 осіб. Цю цифру можна порівняти з кількістю працівників великого промислового підприємства. Відсоток населення, охопленого послугами установ культури, від загальної кількості населення – 88,4%. 
    Аналіз бюджетних видатків свідчить про позитивну динаміку у питаннях фінансування галузі. Загальний обсяг видатків галузі культури з обласного бюджету за 2016 рік становить 453,1 млн. грн., що складає 95,5% планових призначень. У порівнянні з 2015 роком фактичне фінансування збільшено на 18%. 
      Доходи від платних послуг по галузі за 2016 рік складають 27,6 млн. грн., що на 17,6% більше ніж у 2015 році.
    У 2016 році здійснено заходи щодо покращення матеріально-технічної бази закладів культури. В обласних комунальних закладах культури виконано  ремонти на суму 8047,9 тис. грн., з них 1210,0 тис. грн. витрачено на поточні ремонтні роботи. В установах культури області здійснено капітальні та поточні ремонтні роботи на загальну суму 19109,0 тис. грн. Відремонтовано 139 об’єкти культури, з них 95 - у сільській місцевості. 
    За показниками оцінки (рейтингу) соціально-економічного розвитку міст і районів області за 2016 рік у галузі «Культура» Пологівський район за відсотком населення, охопленого послугами установ культури, від загальної кількості населення території, посів ІІ місце, а по фактичних витратах по галузі «Культура» на одного мешканця - Х місце (278,3 грн. на одиницю населення, це на 37 грн. більше середньообласного показника).
      Працівники культури, творчі колективи та виконавці Пологівського району! Вітаємо вас із здобутками і дякуємо за плідну працю. 

                                                        

За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації