:
    Голова Запорізької обласної державної адміністрації К.І.Бриль своїм листом повідомив про роботу благодійних організацій на території області:

    На сьогоднішній день до суб’єктів підприємницької діяльності, що функціонують на території Запорізької області, надходять чисельні запити від організацій  та фондів про надання фінансової допомоги на потреби бійцям АТО, біженцям Донецької та Луганської областей. Натомість, маються і такі, що використовують складну соціально-економічну ситуацію в Україні на  задоволення лише власних потреб.
     Наприклад, за наявною інформацією благодійна організація Благодійний фонд «Країна об’єднана» з моменту реєстрації (25.09.2015) не надавала жодного звіту до Пенсійного фонду України, щодо зареєстрованих працюючих осіб та до органів ДФС, щодо здійснення неприбуткової діяльності. Також, встановлено невідповідність телефонних номерів та розрахункового рахунку вказаних на офіційному бланку з даними  при реєстрації фонду в органах ДФС.
    Зазначене може свідчити про використання даної благодійної організації для можливого шахрайства. В разі звернення даної організації, а також інших, діяльність яких викликає сумнів, просимо направляти відповідну інформацію до правоохоронних органів області та повідомляти про це відділ взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи та з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації.