:

Про проведення засідання районної ради з питань безпечної життєдіяльності населення Пологівської РДА


20 грудня 2017 року під головуванням заступника голови Пологівської районної державної адміністрації Півень І.Г. відбулося чергове засідання районної ради з питань безпечної життєдіяльності населення. На засіданні було розглянуто наступні питання: «Про результати обстежень об’єктів соціальної інфраструктури району щодо забезпечення надійності та безпеки їх експлуатації», «Про стан пожежної та техногенної безпеки місць проведення новорічних та різдвяних свят», «Про організацію роботи щодо пропаганди безпечних та нешкідливих умов праці, як засобу збереження здоров’я працюючих», «Про виконання рішення обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення №41 від 27.03.2017 «Про стан навчання посадових осіб підприємств, установ та організацій з питань пожежної безпеки та цивільного захисту», «Про затвердження плану роботи ради з питань безпечної життєдіяльності населення на І квартал 2018 року».

Протягом 11 місяців 2017 року на підприємствах Пологівського району сталося 12 нещасних випадків на виробництві, в тому числі 1 груповий випадок з двома потерпілими. Професійних захворювань в 2017 році не зареєстровано. Кількість випадків травматизму на виробництві за 11 місяців 2017 року у порівнянні з відповідним періодом 2016 року збільшилася з 7 до 12. Встановлено стійку втрату професійної працездатності 5 потерпілим особам. Нещасні випадки на виробництві сталися на підприємствах: ТДВХ «ПХЗ«Коагулянт», ПП «Пологівський «Агробудсервіс», ТОВ «Дніпрокераміка», ПрАТ «Пологівський ОЕЗ», КУ «Пологівський територіальний центр соціального обслуговування», ПП «Полетехніка-сервіс», ТОВ «Саноіл-транс», ТОВ «ГДК «Мінерал».

Серед основних видів подій, внаслідок яких сталися нещасні випадки є: падіння потерпілих з висоти, під час пересування сходами, а також падіння в димовий колодязь печі обпалювання цегли. Два працівники травмувалися в наслідок контакту з тваринами. Зареєстровано наїзд транспортного засобу на потерпілого, а також трамування ока металевою частинкою, що відлетіла від ударного інструменту та опік гарячою рідиною.

Аналіз причин нещасних випадків показує, що їх переважна більшість носить організаційний характер, а саме: неякісне проведення інструктажу, порушення вимог інструкцій з охорони праці, не виконання посадових обов’язків керівниками робіт, недостатній контроль за виконанням робіт з підвищеною небезпекою, порушення Правил дорожнього руху.

Районною радою з питань безпечної життєдіяльності населення прийняте рішення про розроблення спільного плану заходів з пропаганди безпечних та нешкідливих умов праці на виробництві на 2018 рік.

Районним сектором Головного управління ДСНС у Запорізькій області протягом звітного періоду 2017 року проведено 69 планових перевірок об’єктів соціальної сфери про дотримання (виконання) вимог законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки. Під час перевірок виявлено суттєві недоліки, а саме: ряд установ не обладнано системами пожежної сигналізації та системами пожежогасіння, не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій горища, не проведено технічне обслуговування вогнегасників, відсутній захист будівель та споруд від прямих попадань блискавки, не проведений ремонт пожежних гідрантів та інші. Прийнято рішення про вжиття термінових організаційно-технічних заходів для забезпечення надійності та безпеки експлуатації об’єктів соціальної інфраструктури.

Понад 3000 дітей приймуть участь у проведенні Новорічних та Різдвяних свят. В установах культури та освіти проведено навчання працівників з Правил пожежної безпеки. Відпрацьовано плани евакуації на випадок виникнення пожеж. Приміщення оснащені вогнегасниками. Перевірено евакуаційні виходи.

Районною радою з питань безпечної життєдіяльності населення Пологівської райдержадміністрації прийняте рішення щодо обов’язкового проведення інструктажів з пожежної безпеки працівникам та учасникам, які будуть задіяні у Новорічних та Різдвяних святах, а також здійснення перевірок об’єктів, пов’язаних із обігом, зберігання та реалізацією піротехнічних виробів.

Також наголошено на посилення організаційної роботи по запеченню навчання посадових осіб з питань пожежної безпеки та цивільного захисту.

Затверджено план роботи ради на І квартал 2018 року.


Управління соціального захисту населення РДА