:

Про податкові новації – 2018 говорили під час семінару на Пологівщині


26 січня 2018 року для платників Пологівського району представники податкової інспекції провели тематичний семінар, присвячений основним змінам у податковому законодавстві, участь у якому взяли фахівці Пологівської ОДПІ та Пологівського управління ГУ ДФС у Запорізькій області.

Відкриваючи захід, начальник Пологівської ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області Алла Горбатюк зазначила, що з 1 січня 2018 року набрав чинності Закон України від 07 грудня 2017 року № 2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році», яким внесено зміни до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами і доповненнями. Зміни стосуються як юридичних так і фізичних осіб.

Начальник Пологівського управління ГУ ДФС у Запорізькій області Світлана Бруй ознайомила з основними змінами податку на додану вартість. Також звернула увагу, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» з 1 січня 2018 року збільшено мінімальну заробітну плату, яка тепер становитиме 3723 грн. на місяць, та прожитковий мінімум для працездатної особи - до 1762 гривень. Відповідно для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, збільшується сума сплати єдиного податку.

У ході семінару податківці ознайомили зі змінами щодо податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, єдиного соціального внеску, єдиного податку, ресурсних платежів та плати за землю. Звернули увагу на помилки, які допускаються при заповненні звітності та інших питаннях.

Учасники семінару нагадали, що з 1 січня 2018 року стартувала кампанія декларування майнового стану і доходів, отриманих громадянами у 2017 році. Декларацію слід подати до органів державної фіскальної служби за новою формою, яка затверджена наказом Мінфіну від 06.06.2017 №556 до 1 травня 2018 року за місцем реєстрації. А фізичні особи, які мають намір скористатися правом на податкову знижку подають декларацію упродовж всього 2018 року.

Крім того, присутнім нагадали, що для зручності платників вже кілька років успішно працює сервіс фіскальної служби України «Електронний кабінет платника» за допомогою якого можна не тільки подати всю податкову звітність, не відвідуючи податкову інспекцію, а й перевірити стан розрахунків за всіма видами податків.

- Такі заходи є досить корисними для платників податків, – переконана начальник Пологівської ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області Алла Горбатюк. – Безкоштовні семінари користуються популярністю. Обрані теми визначаються з таким розрахунком, щоб у платників не виникало проблем під час сплати податків та складання звітності.

Платники отримали відповіді на актуальні питання та практичні поради щодо застосування податкового законодавства та отримали друковану продукцію з вищевказаної тематики, підготовлену фахівцями фіскальної служби.