:
  

 

Про перегляд документального фільму «Азовський рух»

  За ініціативи структурного підрозділу ГО «Цивільний корпус «Азов» в  Запорізькій області та за підтримки відділу культури і туризму райдержадміністрації  16 липня в Пологівській районній центральній бібліотеці відбулася зустріч з представникам  спілки «Мова нації» і ГО «Цивільний корпус «Азов».
   Спілка «Мова нації» об’єднує людей, які фахово-займаються мовознавством. Завдання, яке ставлять перед собою члени спілки-популяризація та розвиток української мови. Такі зустрічі вже відбулися в 6 містах Запорізької області. Одним з напрямків в роботі-мовне законодавство (напрацювання свого бачення, а особливо, про  роботу ЗМІ саме українською). Досягненням спілки є затвердження  обласної програми розвитку української мови. Члени організації ініціювали створення такої програми в Донецькій області. Започатковується обласна акція «Збір української книги». Активісти пропагують, щоб в  бібліотечних фондах перевага віддавалась літературі на українській мові. Впроваджуються безкоштовні курси по вивченню української мови. Є ідеї створення обласної літературної студії і літературних шкіл, де б популяризувалися твори на українській мові місцевих авторів, проведення україномовних фестивалів. Для плідної праці потрібно створити потужну мережу організації по Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпровській областях. Запрошуються до співпраці представники і громадських організацій, і активісти, небайдужі до майбутнього України. Головне завдання організації-національна безпека України.
   До слова було запрошено заступника голови райдержадміністрації Ірину Півень, яка зауважила, що Пологівський район був, є і буде налаштований патріотично. Вона сказала: «Приємно, що в залі присутні представники Пологівських громадських організацій, військові військових частин, які базуються на території району, патріоти, які за покликом серця боронять мирний спокій в районі, волонтери. Працівниками центральної районної бібліотеки напрацьовуються матеріали по створенню книги місцевих авторів про події на сході Україні, про любов до рідної мови, до Батьківщини. Відділом освіти, молоді та спорту організовується видання альманаху. 24 серпня до 25-річчя Незалежності України Пологівський район має честь взяти участь в урочистій ході в м. Запоріжжя і цим гідно представить свою громаду, продемонструвавши своє патріотичне налаштування».
   Під час зустрічі Максим Зайченко, керівник структурного підрозділу ГО «Цивільний корпус «Азов» в  Запорізькій області розповів про свою особисту участь в АТО, про патріотичне виховання молоді, про напрямки роботи своєї організації  і презентував документальний фільм «Азовський рух».

 

   Після перегляду фільму на запитання: «Про що фільм?»-вчитель української мови Пологівського колегіуму №1 Валентина Новохатько влучно і коротко відповіла: «Про нову молоду кров в Україні».
   В спілкуванні активну участь взяли: члени громадської організації «Пологівської самооборони» Анатолій Півень і Вадим Слісаренко, волонтер Анзор Саришвілі, представник релігійної громади «Міжнародний центр Євангелія» Світлана Устинцева, вчитель української мови Пологівської гімназії «Основа» Тетяна Землянухіна, бібліотекар Пологівського НВК Віталіна Колєснік. 

Авторські пісні виконали Микола Месечко і Віктор Тоцький.
Гостям із Запоріжжя залишили свої координати для зв’язку бажаючі з ними співпрацювати.
Запорожці відвідали пім’ятне місце для пологівців - меморіальний комплекс «Герої не вмирають». 
В заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень, працівники райдержадміністрації, представники громадських організацій «Пологівська самооборона», «Ветерани АТО Пологівщини», «Волонтерський рух Пологівщини», волонтери, військовослужбовці, які дислокуються в районі, представники релігійних організацій, козацьких формувань, вчителі, бібліотекарі, працівники культури, місцеві поети і письменники, журналісти, молодь, люди з активною життєвою позицією.
Пологівці побажали результативної роботи громадським організаціям і сфотографувались з гостями на ганку бібліотеки. 
Організатори заходу вдячні працівникам Пологівської центральної районної бібліотеки  та Пологівського районного організаційно-методичного центру за створені  умови для плідної зустрічі.
 
За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації