:

      Про обстеження пам’ятки історії 

     06.07.2016 з метою обстеження пам’ятки історії «Будинок , де народився і жив В.Я.Чубар» для вирішення подальшого  існування цієї пам’ятки віддліом культури і туризму райдержадміністрації організовано виїзну нараду за участю методиста Пологівського районного організаційно-методичного центру Костинської Тетяни Станіславівни,  завідуючої відділом  Запорізького Центру охорони культурної спадщини  Вар’ян Оксани Олександрівни, керівника  народного музею історії с. Чубарівки на громадських засадах Вовк Вікторії Анатоліївни.
         Вовк В.А. надала рішення сільської ради від 12.05.2016 про припинення діяльності народного музею в  будинку, де народився В.Я.Чубар.   Робоча група обстежила стан пам’ятки і констатувала, що вона  в аварійному стані і це було зазначено в відповідному Акті. 
    Запорізького Центру охорони культурної спадщини  буде звертатися до Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації з клопотанням надання Чубарівській  сільській раді рекомендацій по збереженню, відновленню пам’ятки, так як пам’ятка  має не тільки історичну цінність, а й цінна з точки зору архітектори (це звичайна селянська хата кінця ІХХ століття, в них жили селяни в той час, вели господарство. Ця  пам’ятка має пізнавальне значення для майбутніх поколінь, знайомить з побутом  селян більше 150 років тому назад).

     За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації