:

  Про обласний практикум для працівників закладів культури

    На виконання наказу Департаменту культури, туризму, національностей та релігій  24.05.2016 на базі установ культури Пологівського району проведено обласний зональний практикум для керівників сільських клубних закладів Пологівського, Вільнянського, Гуляйпільського, Запорізького, Куйбишевського, Новомиколаївського, Оріхівського, Розівського, Чернігівського районів на тему : «Формування у молоді національно-патріотичних якостей засобами традиційної української культури. Методика організації інтерактивних заходів для дітей та молоді».
     Організатором практикуму виступав Запорізький обласний методичний центр культури і мистецтва.
   В роботі практикуму взяли участь заступник голови райдержадміністрації І.Півень, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації, фахівці Запорізького обласного методичного центру культури і мистецтва на чолі з керівником О.Герман, фахівці Пологівського районного організаційно-методичного центру на чолі з директором С.Колісник.

                                                                                                                                                                                                                                        

    Програма практикуму була насиченою.
  На базі Пологівської районної центральної бібліотеки проведено семінар, де розглянуті питання в рамках теми практикуму, а саме:
 - відкрила  практикум О.Герман - в.о. директора  Обласного методичного центру культури і мистецтва;
- І.Півень, заступник голови Пологівської райдержадміністрації, виступила з доповіддю на тему: Реалізація та підтримка органами виконавчої влади заходів, спрямованих на активізацію патріотичного виховання дітей та молоді в Пологівському районі;
- М.Діденко, начальник відділу культури і туризму Пологівської райдержадміністрації презентувала власну розробку  і виступила з питанням «Впровадження в районі рейтингових показників діяльності клубних закладів»;
- О.Герман виступила на тему «Головні аспекти та розробка нормативно-правових актів з питань діяльності клубних закладів»;
- А.Рушинець, провідний методист з організаційної роботи установ культури клубного типу  КУ «Обласний методичний центр культури і мистецтва» ЗОР, розкрила тему: «Збереження та популяризація традиційної української культури — важливий фактор з формування патріотизму у молодого покоління»;
- Г.Курнацька, провідний методист з інформаційної діяльності КУ «Обласний методичний центр культури і мистецтва» ЗОР, виступила з темою: «Гранти як засіб залучення небюджетного фінансування для покращення матеріально-технічної бази закладів культури та організації заходів»;
- С.Колісник, директор КУ «Пологівський РОМЦ», у супроводі мультимедійної презентації кращих заходів  доповіла про організацію та проведення інтерактивних заходів для дітей та молоді в Пологівському районі. 
    Учасники практикуму відвідали тематичний захід «Сила нескорених» біля пам’ятного знаку та пам’ятного стенду Героям Небесної сотні та нашим захисникам, які загинули в АТО. Мітинг підготовлено Пологівським районним організаційно-методичним центром (ведучій - Є.Курносов) за підтримки Пологівської міської ради та за  участю представників КБК «Гірник» О.Заворочая, звукорежисера О.Білая та вокального тріо «Справжні друзі» (керівник-О.Білай). В заході взяли участь учасники АТО, військові, учні Пологівського професійного ліцею. На мітингу слово мали: заступник голови райдержадміністрації І.Півень, учасник АТО О.Воронін. Присутні вшанували учасників бойових дій в різні часи хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам’ятних знаків.

                                                          

     Учасники практикуму переїхали до ганку районного будинку культури, де на них чекав флеш-моб і майданс «Молодь за єдину Україну. Ні війні!» (ведучі: В.Черненко, О.Заєць). Флеш-моб підготовлено колективом Пологівського РБК. Флеш-моб показав зразковий аматорський хореографічний колектив «Союз» (керівник-заслужений працівник культури України), в майдансі взяли участь команди «Life streem» релігійної громади «Міжнародний центр Євангеліє» (керівник- А.Махонін) з композицією «Воїни світла», хореографічного відділення Пологівської ДШМ (керівник- К.Буренко) з композицією «Разом і до кінця!», театру танцю «Терпсихора» КБК «Гірник» (керівник- Т.Чернявська) з композицією «Ми щасливі діти!». На сцену було запрошено І.Півень і О.Герман, які нагородили колективи Дипломами за участь у заході.

                                                 

     Учасників практикуму чекала поїздка до Пологівського сільського клубу, на подвір’ї якого радо зустріла керівник території М.Рубан та директор клубу В.Махоніна. В фойє закладу був оформлений стенд з фотокартками з виступів творчого батальйону пологівщини. Пологівський сільський голова М.Рубан виступила на тему: «Органи місцевого самоврядування та клубний заклад — шляхи і методи ефективної взаємодії». Творчим колективом Пологівського СК проведено показовий захід творчого батальйону пологівщини «Озброєні музою».  З промовою виступив волонтер, ініціатор творчого батальйону пологівщини, А.Саришвілі, який розповів про діяльність батальйону. В програмі взяли участь В.Гавриленко, В.Сумеріна, О.Павловська, Г.Гуліашвілі, танцювальний колектив «Натхнення». Гості подяквали Пологівському сільському голові М.Рубан, директору клубу В.Махоніній та його працівникам О.Павловській і В.Павловському за тематичний захід і за співпрацю.

                                                          

    Учасники практикуму переїхали до художньо-керамічної майстерні «Добра глина», де взяли участь у майстер-класі з кераміки «Традиційні ремесла — ефективна форма національно-патріотичного виховання підростаючого покоління». Керівники майстерні В. Нагурний і Л.Нагурна з працівниками підприємства провели екскурсію майстернею, організували участь дітей у майстер-класі, кожен , також, мав можливість спробувати себе в справі гончарства. О.Герман вручила Подяку обласного методичного центру культури і мистецтва за проведення майстер-класу колективу майстерні «Добра глина».

                                                         
 
      Організатори практикуму, гості з Запоріжжя і районів області, працівники СЗККТ нашого району попрацювали плідно.
       За якісну підготовку практикуму, вагомий внесок у розвиток культури Запорізької області О.Герман вручила Подяку Центру, який очолює, М.Діденко, начальнику відділу культури і туризму райдержадміністраціїі С.Колісник, директору Пологівського РОМЦ.
 Заходи відбулися за сприянням відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації. 
      Відділ культури і туризму висловлює слова подяки усім, хто допомагав провести заходи цього дня  і хто їх проводив. Усі заходи проведені на високому організаційному рівні  і якісно. Тема практикуму «Формування у молоді національно-патріотичних якостей засобами традиційної української культури. Методика організації інтерактивних заходів для дітей та молоді» розкрита. Пологівцями іспит здано на відмінно!

      За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації