:

   Про презентацію DVD-дисків «7 історичних чудес України»  

    В Запорізькі обласній бібліотеці 06.08.2015 відбулася презентація DVD-дисків «7 історичних чудес України». Це важлива подія в культурному житті області. 
   До диску увійшли 10 фільмів про переможців та спеціальних номінантів всеукраїнської акції «7 історико-архітектурних чудес України»: «Чернігів Стародавній», «Херсонес Таврійський», «Хортиця», «Києво-Печерська лавра», «Софія Київська», «Кам’яна Могила», «Львів», «Острог», «Переяслав», «Стара Умань». 
   Диски випущені фондом «Рідна країна» під керівництвом голови оргкомітету акції «7 чудес України», народного депутата України Миколи Томенка. Це вже третій випущений фондом «Рідна країна» DVD-диск із серії «7 чудес України».
   Перші два («7 чудес України: замки, палаци, фортеці» із 20 фільмів та «7 природних чудес України» із 10 фільмів) уже розійшлися по освітніх закладах та користувались великою популярністю серед викладачів, учителів, учнів та студентів.
    Урочистості пройшли під головуванням директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислава Мороко та за участю керівників відділів культури районних державних адміністрацій, керівників бібліотек, представників громадськості. 
    До делегації від Пологівського району увійшли начальник відділу культури і туризму М. Діденко і директор Пологівської центральної районної бібліотеки Т. Савічева. 
    Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, зауважив, про те, що комплекси «Хортиця» (м. Запоріжжя) і «Кам’яна могила» (Мелітопольський район Запорізької області) ввійшли в десятку переможців акції, тому що є беззаперечними лідерами туристичної сфери регіону, важливими центрами збереження та популяризації історичної, культурної та ментальної спадщини українського народу.
   Спеціалісти обласного краєзнавчого музею та обласної бібліотеки розповіли про історичні віхи цих пам’яток.
   Владислав Мороко передав DVD-диски районним бібліотекам для розмноження і розповсюдження бібліотечним та освітнім закладам, музеям та відзначив, що фільми, які увійшли до цих DVD-дисків мають стати ефективним важелем у освітньому та виховному процесі молоді, та, безумовно, сприятимуть популяризації культурної спадщини як Запорізького краю, так і всієї України.
    Відбулася презентація диску «Живі голоси»(класика української літератури» з аудіо записами творів у виконанні відомих українських поетів та письменників П.Тичини, О.Гончара та інших. Ця збірка унікальна.
    Усіх бажаючих ознайомитись з матеріалами запрошуємо в Пологівську центральну районну бібліотеку.
    Довідково: Всеукраїнська акція «7 чудес України» задумувалася як засіб показати українцям і світу історично значиме, архітектурно витончене, туристично привабливе, красиве та унікальне обличчя держави, в якій ми живемо. Переможці акцій визначалися за сумою показників відкритого Інтернет- та експертного голосування (50/50).

За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації