:

Послуга патронату над дитиною

«Сім’я» – це слово ми чуємо щодня, з самого раннього дитинства. Більшості дітей пощастило народитися саме в сім’ї, де є мама і тато. Хтось виховувався лише з одним батьком – мамою чи татом, у «неповній» сім’ї. Хтось з дітей, на жаль, сім’ї був позбавлений повністю, батьків йому замінили вихователі та нянечки дитячого будинку.

У зв’язку з цим, на вказану тему в Новокарлівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, фахівцями Пологівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було висвітлено інформацію для вчителів школи на тему «Послуга патронату над дитиною».

Якщо в родині сталася біда і дитина залишилася без батьків, вона зазвичай отримує статус сироти й потрапляє до державної установи – інтернату, будинку дитини, притулку. Та повірте, не все так сумно, адже осиротілий малюк має право на виховання в родині. І якщо знайдуться добрі люди – в даному випадку - патронатні вихователі, він врешті знову всміхатиметься і міцно триматиметься за руки нових тата й мами.

Вчителям, а також всім присутнім фахівці Центру коротко розповіли про умови створення та функціонування сім’ї патронатного вихователя, а також надано інформацію про грошове забезпечення таких сімей.

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.



ПРЦСССДМ