:

З початку року платниками податків Пологівської ОДПІ до держбюджету надійшло 9,6 млн. грн. військового збору
 
  З початку  2016 року  від платників  податків, які перебувають на обліку в  Пологівській ОДПІ,  до  державного бюджету  країни  надійшло  майже 9,6 млн. грн. цього  платежу, зокрема в червні майже  2 млн. грн.  — інформує  начальник Пологівської  ОДПІ Оксана Федорова.
  Нагадуємо, що платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи з джерела їх походження в Україні, податкові агенти. Кошти, які надходять до бюджету від військового збору, призначені активізувати обороноздатність нашої держави. Крім того, вони будуть спрямовуватись на відбудову зруйнованих територій та підтримку біженців.
  Справляння військового збору продовжено до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України. Цей обов’язковий платіж запроваджено за ставкою 1,5 відсотка від об’єкта.
Керівник повідомила про те, що і надалі є всі підстави для того, щоб прогнозувати стабільні надходження військового збору до державної скарбниці до кінця поточного року. Це пов’язано, перш за все із сумлінним відношенням місцевих платників військового збору до свого обов’язку.
 
 
Підприємці - платники єдиного податку 1 - 3 груп  з доходом до 1 млн. грн.  РРО не застосовують
 
  Реєстратори розрахункових операцій (РРО) не застосовуються платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1,0 млн. гривень.
  У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1,0 млн. гривень застосування РРО є обов'язковим. 
Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.
  Доходом платника єдиного податку для фізичної особи - підприємця є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі.
При цьому до доходу не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності 
  Датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі.
  У разі встановлення протягом календарного року, в ході проведення перевірки, факту непроведення розрахункових операцій, через РРО з фіскальним режимом роботи, до суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), застосовуються фінансові санкції у таких розмірах:
  вчинене вперше - 1 гривня;
  за кожне наступне вчинене порушення – 100% вартості проданих з порушеннями, встановленими цим підпунктом, товарів (послуг).
  При цьому, залишення платника єдиного податку другої і третьої груп (фізичної особи - підприємця) на спрощеній системі оподаткування у разі сплати штрафних (фінансових) санкцій за непроведення розрахункових операцій, через РРО, чинним законодавством не передбачено.
  Зазначена норма визначена п. 296.10 ст. 296  Податкового кодексу України та п. 1 статті 17 Закону України від   06.07.1995 N 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". 
 
  На офіційному web-сайті ДФС України  оприлюднено проект наказу МФУ «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)»
  На офіційному web-сайті ДФС України  (www.sfs.gov.ua) в підрозділі «Діяльність / Регуляторна політика / Проекти регуляторних актів / 2016 рік» розміщено проект наказу МФУ «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності), затвердженої наказом МФУ  від 16.06.15 № 560».
   Проектом наказу передбачено:
- зміна формату внесення дати укладання та реєстрації документів, які засвідчують/підтверджують право власності та/або користування  земельними ділянками, 
-  реквізити, зазначені у рядках 3 та 4 Декларації, приведені у відповідність до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом МФУ України від 09.12.11 № 1588.
- до колонки 9 Декларації внесено уточнення, що нормативна грошова оцінка земельної ділянки зазначається за одиницю площі.
 Зауваження та пропозиції до проекту наказу можуть надсилатися на адресу: ДФС України, Департамент податків і зборів з юридичних осіб, Львівська площа, 8, м. Київ, 04655, електронну – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., до Державної регуляторної служби України на поштову адресу: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011.